Autor Wątek: Opony - poziom hałasu  (Przeczytany 4844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marek

• Gość
Opony - poziom hałasu
« dnia: 07 Październik 2009, 12:46:35 »
Witam
Wydaje mi się,że znaczna część hałasu jaki panuje wewnątrz kabiny i30 pochodzi od opon. Hankook optimo nie mogą zdaje się kandydować do miana najcichszych opon w segmencie C :D .
Komora silnika jest wyciszona bardzo dobrze.Jak myślicie ,jest sens wymieniać prawie nowe opony (7 tys przebiegu),na inne gwarantujące niski poziom hałasu np. toyo lub yokohama, czy po prostu naciskać przycisk na kierownicy i zwiększać wartość, w radiu oznaczaną jako "volume" :lol: ???
Jakie jest Wasze zdanie? Zakup kompletu takich opon,przyjmując najtańszą wersję,czyli sklep internetowy to i tak ok. 800zł za komplet, czyli wcale nie tak mało.Warto??? <pomocy>
A może ktoś już przerobił temat i wymieniał? Jaki rezultat?

speedmaster

• Gość
Opony - poziom hałasu
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Październik 2009, 17:47:44 »
moje mają już 2 sezony więc jeszcze z 1 i zmienię :roll: są stanowczo za głośne :roll:

jeśli masz zbędne parę setek to możesz zmienić :roll:

d_slaski

• Gość
Opony - poziom hałasu
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Październik 2009, 19:18:57 »
Ja też mam niemalże nowe Hankooki i są one również bardzo głośne. :evil: Strasznie mnie to denerwuje i pewnie na wiosnę będą nowe oponki plus jakieś fajne aluski. W getzu nie było ich tak słychać i ogólnie byłem z nich zadowlony.

Marek

• Gość
Opony - poziom hałasu
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Październik 2009, 10:09:41 »
Witam
Dziś wymieniłem koła na zimowe z założonymi nowymi continental viking.
Po oponie zimowej spodziewa się zwykle większego hałasu,ale jak widac letnich opon hankook optimo nie przebije nic :mrgreen:
Powiem tylko,że w aucie zapanowała błoga cisza :-D

IgoReCzeK

• Gość
Opony - poziom hałasu
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Październik 2009, 20:03:51 »
Cytat: "Marek"
Zakup kompletu takich opon,przyjmując najtańszą wersję,czyli sklep internetowy to i tak ok. 800zł za komplet, czyli wcale nie tak mało. Warto?

Witam. Zima nadchodzi dużymi krokami, ale część osób myśli już perspektywicznie patrząc w przyszły rok. Proponuję wystawić Twoje opony na Allegro.pl, bo część użytkowników Hyundaia chcąc zachować w pełni oryginalne wyposażenie swojego pupila skusi się na Twoje opony, choć są głośniejsze od innych producentów. W sumie to żadne ryzyko, a z pewnością sprzedaż prawie nowych gum zredukowała by poniesienie kosztów zakupu kolejnych. Pozdrawiam Igor.

Marek

• Gość
Opony - poziom hałasu
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Październik 2009, 10:06:58 »
I to jest dobry pomysł :-D
Zimówki już założone, więc jest trochę czasu na manewry.Chyba własnie tak zrobię.
Wyjdzie na to,że zakup nowych,cichych opon będzie znacznie tańszy.