Forum > i40 VF

Szarpanie i40 problem z ciężko wchodzacymi biegami

(1/2) > >>

Kubol21:
Witam mam i40 od jakiś e lat 2012r 1.7crdi 116km rok temu wymieniłem sprzęgło po jakimś czasie strasznie ciężko wchoeza biegi, gdzieś czytałem że to jakiś wysprzeglik szlak trafif może miał ktoś podobnie.
Ad 2 od kilku tygodni auto szarpie wymieniłem świece  olej itp ale zauważyłem że taka oto roreczka się urwała czy może to mieć wpływ na szarpanie auta

WIELBLADH:
jak najbardziej jest to zawór podciśnienia o ile dobrze mi się wydaje od egr-u.

WIELBLADH:
codo ciężko wchodzących biegów stawiałbym na wysprzęglik znajdujący się przy skrzyni lub pompkę sprzęgłową znajdującą sie przy pedale sprzęgła patrząc od strony silnika

rob1250:
Widzę problem jest jak najbardziej powszechny. U mnie też był ten problem, zaryzykowałem trochę i zacząłem od wymiany sprzęgła, bez dwumasy. Sprzęgło chodzi teraz lekko, 1 i wsteczny wchodzą bez problemu, nie ma ciągnięcia autem podczas odpalania na biegu.  Dziwne jest to że stary docisk i tarcza miały minimalne ślady zużycia.

mortens:

--- Cytat: WIELBLADH w 21 Czerwiec 2020, 15:24:37 ---codo ciężko wchodzących biegów stawiałbym na wysprzęglik znajdujący się przy skrzyni lub pompkę sprzęgłową znajdującą sie przy pedale sprzęgła patrząc od strony silnika

--- Koniec cytatu ---
Aby wymienić wyprzęgnik trzeba rozbierać skrzynie biegów ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej