Forum > i30 PD
Żarówki oświetlenia wnętrza
tomilipin:
--- Cytat: tomilipin w 20 Kwiecień 2020, 08:46:41 ---zamówiłem gotowy komplet, jak przyjdzie to się pochwalę.
--- Koniec cytatu ---
LEDy przyszły, więc mogę się pochwalić :) Wszystkie mają taki sam odcień, niestety są zauważalnie bardziej niebieskie niż wszelkie elementy podświetlenia w samochodzie. Podświetlenie przycisków ma taki łagodniejszy odcień, jakby z domieszką fioletu, a LEDy do oświetlenia wnętrza są po prostu niebieskie.
Do bagażnika włożyłem białego LEDa i jest zdecydowanie lepiej, niż oryginalna żaróweczka "rurka", ale temu miejscu już nie robiłem zdjęcia.
Czy warto? Jakby trafiło się idealnie taki sam odcień jak podświetlenie przycisków to zdecydowanie tak! A ten mój niebieski... trochę tandeta. Chyba jednak wymienię wszystko na białe.
JerzyR:
Może ktoś sprawdzić jaka jest oryginalna żarówka w bagażniku (kombi). Zamontowałem LEDowe i po 1-2 miesiącach zaczęły migać - do wyrzucenia. Oryginalnych nie mogę znaleźć. Wiem Festoon 30/31 mm aler moc 5W czy 10W?
weuek:
Taka krótka to raczej 5W. Ale nawet jak znajdziesz 10W, to nie powinno być problemu.
LEDowe, żeby ich szybko szlag nie trafił (bo i tak wszystkie padną szybciej niż zwykle), to muszą mieć porządne radiatory.
Nawigacja