Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (20/82) > >>

Herlitz:
Zobacz w AutoOrder czy nie mają czasem teraz w listopadzie na parkingu takiego i30, bo jakiś czas temu widziałem, ale pewnie już sprzedany. Dobre auta, sprawdzone, z gwarancją i dokumentacją.

mccrash:
Zastanawiam się nad zakupem używanego i30 w wersji poliftingowej w wersji kombi z silnikiem CRDi 1.6. Mierzę w rocznik 2010-11, ceny oscylują w okolicy 25-30 kpln.

Tutaj mam zasadnicze pytanie - jakiego przebiegu powinienem się podziewać? Poniżej 100 tys km rozumiem że mało prawdopodobne by było to realne?

Czego spodziewać się po przebiegu (realnym) 150-170 tys km? Jakie naprawy i nakłady finansowe mogą być potrzebne? Opłaca się celować w sprowadzane czy skupić się na kupionych w naszych salonach?

Na co zwrócić szczególną uwagę przy takim wieku/przegiegu?

Wiem, dużo pytań - ale będę niezmiernie wdzięczny za pomocne informacje.

kosmos2011:
Z przykrością informuję że z dniem 10.11.2014 strona https://service.hyundai-motor.com:444/euro5/login.tiles ponownie jest płatna np. 5 EUR za godzinę dostępu i tylko takim sposobem można uzyskać info (jeśli w czasie gwarancji były wykonywane naprawy w ASO) o przebiegu.

stapi:

--- Cytat: "mccrash" ---Zastanawiam się nad zakupem używanego i30 w wersji poliftingowej w wersji kombi z silnikiem CRDi 1.6. Mierzę w rocznik 2010-11, ceny oscylują w okolicy 25-30 kpln.

Tutaj mam zasadnicze pytanie - jakiego przebiegu powinienem się podziewać? Poniżej 100 tys km rozumiem że mało prawdopodobne by było to realne?

Czego spodziewać się po przebiegu (realnym) 150-170 tys km? Jakie naprawy i nakłady finansowe mogą być potrzebne? Opłaca się celować w sprowadzane czy skupić się na kupionych w naszych salonach?

Na co zwrócić szczególną uwagę przy takim wieku/przegiegu?

Wiem, dużo pytań - ale będę niezmiernie wdzięczny za pomocne informacje.
--- Koniec cytatu ---

Podobnie jak kolega przymierzam się do zakupu i30cw I po lifcie (może mccrash przy okazji powie nam jak się jego próby zakończyły?). Kilka pytań:
1. czy były wersje z fabrycznym zestawem głośnomówiącym podpiętym pod system audio?
2. czy hyundai udostępnia historię serwisową samochodu w ASO? Na maila z takim zapytaniem do Hyundai Motor Poland grzecznie odpowiedzieli mi że nie.

mccrash:
Ja wciąż szukam, niestety przy moich założeniach ciężko mi znaleźć coś sensownego na południu. Prawie wszystko przez komisy, a bezpośrednio jak już się coś trafi to bez faktury. Najgorzej że nikt nic nie pomoże i nadal szukam po omacku...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej