Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (19/82) > >>

robaszek127:
No cóż opis samochodu rewelacyjny widać, że to profesjonalny handlarz. Śmieszne trochę z tymi superlatywami o silniku jako najlepszym na świecie hehe. Jeśli nie zmieniona jest głowica na wzmocnioną to może być problem po jakimś czasie. BRC najlepsze? Mam ją i na pewno bym już tej firmy nie chciał bo ceny napraw takiej instalki kosmiczne porównując do tak samo dobrego staga.
Druga sprawa to właśnie założony gaz w aucie z 2009 a przebieg tylko 110tys a kolor biały pewnie wyjaśnia pochodzenie auta jako firmowego.  
Ciekawe czy książka serwisowa rzeczywiście jest prawdziwa a nie z allegro. Pewnie da się to sprawdzić w serwisie hyundaia.

shadow:
Silniki te muszą być przystosowane do jazdy na gazie już w samej fabryce inaczej to doprowadza do wypalania gniazd zaworowych, nie wspominając już o głowicy lub wymianie całego silnika. Nie polecam zakupu z gazem ani samego zakładania gazu do tego modelu silnika. Sam interesowałem się założeniem instalacji i to na pewno nie BRC, jeden z gazowników którego uważam za fachowca, bez mrugnięcia oka stwierdził, że nie podejmie się zakładania instalacji, gdyż za 40 000km wrócę do niego z pretensjami, że przez gaz padł mi silnik. A tak na marginesie mój pali mi 5,5 - 6 litrów na trasie benzyny także nie wiem czy jest sens wydawania pieniędzy. Co do samej ceny i przebiegu auta to jest ona na odpowiednim poziomie, jeżeli był serwisowany łatwo sprawdzić w systemie czy ma rzeczywisty przebieg. Jak potrzebujesz dobrej i30, to odezwij się do mnie bo przymierzam się do sprzedaży. Pozdrawiam

GOTI:
Nie będe już edytował postu, bo nie ma sensu - ale będe wiedział na przyszłość ;)

Po poczytaniu opinii o dołożeniu gazu do 1.4 rezygnuje z tego autka i szukam dalej, ale już z silnikiem 1.6

[ Dodano: 2014-05-29, 20:02 ]
Znalazłem kolejne ogłoszenie: http://otomoto.pl/show?id=C30369423

Tym razem diesel 1.6 116KM

Auta ze zdjęć wygląda na dobrze wyposażone oraz zadbane (pomimo uszkodzenia plastiku na kierownicy).

Zastanawia mnie fakt iż zostało sprowadzone z Holandii, gdzie jak wiadomo (jak i w Belgi) vany i kombi często przerabia sie na towarowe albo nawet kupuje nowe w salonach po czym przy sprzedaży zakłada sie tylną kanape, wszelkie "plastiki" itd. i auto jest sprzedawane jako "piękny stan, zadbane..."

Dołączam numer VIN: TMADC81SP9J001277 z którego mam nadzieje dowiem sie więcej.

Co o nim myślicie, warto? No i ten silnik - jak na diesla.. będzie dobry?

P.S. Nie wstawiłem SS ogłoszenia ponieważ nie wiem jak to zrobić tak aby był możliwy podgląd.

kosmos2011:
Po numerze vin sprawdzisz w ASO jakie samochód miał naprawy na gwarancji i przy jakim przebiegu (wg tego sprawdzisz czy przebieg jest realny).  

Troczę tego wyposażenia ma http://koreacat.ru/hyundai/vin?vin=TMADC81SP9J001277

GOTI:
Nie ma żadnego podejrzenia ze mogła to być wersja towarowa?

Interesuje mnie również ten silnik.. czy jest dobry, kosztowny, na co zwrócić uwagę przy oglądaniu auta.

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie silników benzynowych: jaki był by najlepszy do założenia instalacji gazowej - 1.6 czy 2.0?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej