Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Tomcik12:
--- Cytat: "bkroy" ---Jak sprawuje sie Wam i30 II?? Pytam glownie o silnik Pb 1.6 120 KM - jakie wrazenia z jazdy, jakie spalanie??
--- Koniec cytatu ---
mowisz akurat o moim. takwiec cos moge naszkrobac. Glownie nim ojciec jezdzi, wiec moja opinia nie bedzie zbytnio rozbudowana. z jego baaardzo ciezka noga na trasie auto lubi lyknac 8 litrow, natomiast ja na trasie schodze ponizej 7, a nawet starajac sie jechac eco (nie zawsze wychodzi, nie lubie sie wlec) zszedlem do 6.1. na trasie, nie autostradzie. tu swiatla, tam zawalidroga.
z samym autem poki co nic sie nie dzieje, wszystko pieknie gra.
ja tam jestem zadowolony z Hultaja i moge Ci go polecic. chociaz, nie wiem jakie masz wymagania, oczekiwania i preferencje, to moje te auto zaspokoilo.
wracajac jeszcze do szpalania, w miescie Ci nie powiem za bardzo, bo nie poruszamy sie w takim trybie (do pracy 4,5km bez korkow, a nawet troche po szybkiej trasie jest).
Lucressi:
--- Cytat: "bkroy" ---Witam,
Jak sprawuje sie Wam i30 II?? Pytam glownie o silnik Pb 1.6 120 KM - jakie wrazenia z jazdy, jakie spalanie??
Prosze o opinie.
--- Koniec cytatu ---
Proponuję wybrać się na jazdę testową:) i to najlepiej na kilka, tak byś mógł go sprawdzić na różnym terenie i w różnych warunkach. Ja podobnie jak kolega wyżej jestem zadowolony. Pamiętajmy, że nie ma idealnego auta. Każdy ma jakieś minusy, ale to co jednemu przeszkadza drugiemu się podoba :).
Spalanie jak dla mnie super. Ostatnio na trasie ( 800km) przez cały czas utrzymywał 5.7 przy spokojnej jeździe 110-130. Bardziej już mnie chyba nie zaskoczy:)
pozdrawiam.
bkroy:
5,7 l/100 km przy silniku 120 KM czy 135 KM?? W opisie masz GD....
A jak wrazenia z jazdy? Ewentualnie opinie nt komfortu, dalekich tras (hałas w kabinie, prowadzenie auta itd??).
Do tego na co zwracać uwage przy zakupie?? Czy ktos z was ma pakiet multimedialny (nawigacja w konsoli srodkowej)??
mimo43:
witam
moje i30 kupilem w czerwcu z silnikiem 1.4 przejechalem juz 5400 km. Zaskakuje mnie dziwne zachowanie na zakretach tzn. zarzuca tył. Spalanie na trasie 6.9 miasto 7.1. Jest kilka usterek z którymi musze podjechac do ASO tzn: ruszajace sie tylnie szyby, system HAC dziala tyko jak podjezdzam tyłem pod góre. Ogolnie jest kilka niedoróbek lakieru, maska jest dziwnie szorstka, na słupku znalazlem baranek.
Mimo tych drobnych usterek jestem zadowolony. NIC nie zastapi zazdosnych spojzen Niemców :-D
Tomcik12:
--- Cytat: "bkroy" ---A jak wrazenia z jazdy?
--- Koniec cytatu ---
pozytywnie :) moze dlatego, ze Hyundai jest najnowszym i najnowoczesniejszym samochodem jakim mi przyszlo jezdzic.
--- Cytat: "bkroy" --- Ewentualnie opinie nt komfortu, dalekich tras (hałas w kabinie, prowadzenie auta itd??).
--- Koniec cytatu ---
moja najdalsza trasa bylo ok 400km w jeden dzien i bylem zadowolony z tego. halas w kabinie to ja robilem, sprzetem audio (umc umc :-P) a auto prowadzi sie bardzo przyjemnie - wygodna pozycja za kolkiem.
--- Cytat: "bkroy" ---Do tego na co zwracać uwage przy zakupie??
--- Koniec cytatu ---
na jazde testowa. przejedz sie, zobacz i ocen. no i targuj sie o dodatkowe wyposazenie :-)
--- Cytat: "bkroy" ---Czy ktos z was ma pakiet multimedialny (nawigacja w konsoli srodkowej)??
--- Koniec cytatu ---
nie mam wiec tu Ci nie pomoge.
--- Cytat: "mimo43" ---ruszajace sie tylnie szyby
--- Koniec cytatu ---
brzmi strasznie, u mnie nic takiego nie zaobserwowalem, na szczescie.
--- Cytat: "mimo43" --- system HAC dziala tyko jak podjezdzam tyłem pod góre.
--- Koniec cytatu ---
ja go ostatnio "testowalem" przy wyjezdzie z garazu (jest dosc stromy, ale nie do przesady) i dzialal. ale na mniejszych gorkach juz nie. mi ten system akurat sie nie przydaje bo nie mam problemu z uciekajacym samochodem przy starcie pod gorke 8-)
--- Cytat: "mimo43" ---Ogolnie jest kilka niedoróbek lakieru, maska jest dziwnie szorstka, na słupku znalazlem baranek.
--- Koniec cytatu ---
z tym tez na szczescie u siebie sie nie spotkalem :)
Nawigacja
[#] Następna strona