Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Lucressi:
Ja pierwsze kilometry na trasie zaczynałem ze spalaniem 7,5/100km co mnie też troszkę wystraszyło ale zapewniono mnie, ze do 4000-5000 km powinno się wszystko ustabilizować. Na chwile obecną spalanie cały czas spada. Na kolejnych dłuższych trasach spalanie wynosiło 7.1 a w chwili obecnej 6.6 -6.7 przy jeździe 120-130 km/h. W chwili obecnej mam przejechane ok 2300 km.
Szkoda, że forum tutaj troszkę "zastygło". Może ktoś się jeszcze podzieli wynikiem spalania auta już tak po 10.000 przejechanych km ? :-D
shadow:
To nie jest dział, w którym można się chwalić spalaniem swoich aut. Ludzie tu szukają opinii czy warto samochód kupić używany bądź nowy. Za off top są ostrzeżenia - nie polecam.
Lucressi:
Wydawało mi się, że spalanie to dosyć istotna kwestia i czasem to ona decyduje czy warto kupić nowy, bądź używany samochód.
Przedstawianie faktycznego stanu rzeczy to nie chwalenie się. Na temat spalania wypowiadało się już w tym temacie wielu użytkowników. Ja tylko kontynuowałem temat.
pawlo_1975:
Zastanawiam się nad zakupem Hyundaia i30 z silnikiem diesla 2.0 140KM/103KW. Rozmawiałem już z kilkoma osobami a także miedzy innymi ze znajomych którzy zajmują się mechaniką. Przyznam że byłem zainteresowany tym samochodem ale ów znajomy trochę zniechęcił mnie mówiąc o problemach z DPF-em, pompami, i wtryskami a co później za tym idzie naprawami i regeneracją powyższych. Czy mógłbym prosić o obiektywne opinie posiadaczy powyższych pojazdów, czy te problemy to aż taka prawdziwa zmora. Jak się to ma w życiu codziennym. Czy to ma często miejsce i czy można jakoś temu zapobiegać. Po prostu interesują mnie wszystkie interesujące opinie użytkowników ciekawe uwagi i spostrzeżenia, bo przecież są użytkownicy tych aut i je użytkują a nie wierze że jeżdżenie po serwisach dla nich to jakaś frajda.
bkroy:
Witam,
Jak sprawuje sie Wam i30 II?? Pytam glownie o silnik Pb 1.6 120 KM - jakie wrazenia z jazdy, jakie spalanie??
Prosze o opinie.
Nawigacja
[#] Następna strona