Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Tomcik12:
--- Cytat: "natia" ---w samochodzie powinno czuć się przyjemnie i komfortowo.
--- Koniec cytatu ---
masz absolutna racje :-D fajnie, ze nasze autko podoba sie Kobietom, a przynajmniej jednej :P bo moja dziewczyna stwierdzila ze wiele od golfa V sie nie rozni.. :evil:
[ Dodano: 2013-03-03, 18:56 ]
wczesniej byla mowa o jakis szumach przy wiekszych predkosciach - autko dzis dostalo po dupie, ponad 139km/h (dla czepialskich - tak, 140 ;-) i na szumy w zadnym wypadku narzekac nie moge. czulem sie jakbym jechal 90, nie wiecej.. moze po prostu tak dobry egzemplarz trafilem;)
mac82:
Ja testowałem auto przy 200km/h i wtedy jest głośno ale to nie dziwi:)
Ogólnie do 140 jest w miarę OK, i tak do 160 jest znośne.
Pozwyżej tej prędkości już zaczyna być wyraźnie słyszalny silnik i robi się mniej komfortowo.
O ile za kierownicą jest Ok, to pasażerowie siędzący z tyłu od ok.115-120km/h odczuwają już dyskomfort poprzez kiepsko wygłuszone nadkola, a deszcz czy śnieg jeszcze bardziej podwyższają hałas.
Za kiepsko wygłuszone nadkola według mnie I30 dostaje dużego minusa.
piratez:
--- Cytat: "mac82" ---Ja testowałem auto przy 200km/h i wtedy jest głośno ale to nie dziwi:)
Ogólnie do 140 jest w miarę OK, i tak do 160 jest znośne.
Pozwyżej tej prędkości już zaczyna być wyraźnie słyszalny silnik i robi się mniej komfortowo.
O ile za kierownicą jest Ok, to pasażerowie siędzący z tyłu od ok.115-120km/h odczuwają już dyskomfort poprzez kiepsko wygłuszone nadkola, a deszcz czy śnieg jeszcze bardziej podwyższają hałas.
Za kiepsko wygłuszone nadkola według mnie I30 dostaje dużego minusa.
--- Koniec cytatu ---
z ciekawości spojrzałem pod wykładzinę, goła blacha
trzeba będzie zainwestować w filc -> w moim byłym aucie cały bagażnik jest tym wyścielony -> jest idealnie cicho.
Mam już za sobą pierwszą podróż 1000KM
spalanie po niemieckich autostrach w granicach 7,2l -> prędkość 130-140KM/h
wynik moim zdaniem niezły.
Wracając do silnika to im dalej w las tym lepiej. Mam wrażenie, że zrobił się bardziej elastyczny i oszczędny. Może przyzwyczajam się:)
Tomcik12:
--- Cytat: "mac82" ---Ok, to pasażerowie siędzący z tyłu od ok.115-120km/h odczuwają już dyskomfort
--- Koniec cytatu ---
moi pasazerowie tego nie odczuwali przy tych i wyzszych predkosciach. zarowno poziom halasu jak i amortyzacji byl wg nich bdb. mozliwe dlatego ze to pierwsze auto prosto z salonu, do chodzonego Golfa czy Tica porownania nie ma ;] ale to oczywiste.
--- Cytat: "piratez" ---Wracając do silnika to im dalej w las tym lepiej
--- Koniec cytatu ---
widze ze podobnie jak ja masz. z tym ze ja dopiero zrobilem 500km autkiem, ale na poczatku w ogole nie bylo czuc tych 120 kucy. dopiero w powrotnej trasie czuc bylo te kucyki, w granicach rozsadku bo silnik na dotarciu.
Bleniek:
Też posiadam nowego i 30 od miesiąca mam przejecahne 1300 km i spalanie ok 7.3 na poczatku było dużo gorzej teraz sie normuje ogólnie bardzo fajny samochodzik polecam
Nawigacja
[#] Następna strona