Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
paradoks1:
dokładnie na ucho
skoro wzrost poziomu o 3db powoduje odczucie że jest jeszcze raz tak głośno jak było na początku to tak sobie to przeliczyłem.
wzrost o 3 jeszcze raz tak głośno
obniżenie o 3 o połowę ciszej
piratez:
no i kupiłem
i30 1.6 gdi wagon wersja comfort + pakiet mistrzowski (czy jakoś tak).
Auto b. fajne. Przestronne, dobre wykończenie, fajne gadżety. Silnik posiada dwie charakterystyki-> oszczędna przy niskich obrotach (o dziwo jak na silnik bez turbiny to całkiem nieźle sobie radzi przy niskich obrotach) + bardziej dynamiczny powyżej 3,5 (moment nie jest płaski przez co nie ma uczucia nagłego wbicia w fotel, równomiernie jest rozprowadzony -> widać to przede wszystkim na liczniku prędkości który ładnie się zwiększa a wbicia w fotel jest słabe;)).
Chyba jedyny w swojej klasie bagażnik z płaską podłogą na całej długości. Dla mojego psa jest to b. ważne:). Dużo miejsca na nogi, szeroko.
Teraz minusy, właściwie tylko jeden. Bardzo głośny. Nie silnik bo tego prawie nie słychać lecz odgłosy kół. Mam wrażenie, że walnięte jest łożysko. Nawet przy niskich prędkościach słychać dosyć wyraźny szum. Na pewno nie są to opony bo zimówki mam bridgestone blizzak lm 32 które są ciche. Szum przede wszystkim idzie z tylnych kół, tak jakby w ogóle nie było tam wyciszenia. Co śmieszniejsze siedząc na fotelu pasażera uczucie głośności się zmniejsza. Ech...
natia:
W październiku 2012 stałam się szczęśliwą posiadaczką nowego i30. Wersja Comfort, 120 koni, benzyna, automat no i dach panoramiczny :)))
Długo zastanawiałam się nad wyborem auta.
O wyborze zadecydował wygląd (jak na kobietę przystało :-D )
Tak już mam :mrgreen: Zwracałam uwagę na detale wykończenia i moim zdaniem jest to jeden z nielicznych w tej klasie aut, który swoim wyglądem przyciąga uwagę z zew. jak i wewnątrz.
Porównywałam z VW, Oplem, Toyotą, Nissanem. Większość wygląda bardzo przeciętnie, porównywalnie a wnętrze bardzo skromne. Brzydkie i mało gustowne plastiki - bryyyyy
Nowy i30 pod tym względem się zdecydowanie wyróżnia. Do tego jasna tapicerka i samochodzik wygląda cudnie:) Elegancko i z ze smakiem dobrane materiały.
I tu pewnie panowie pokiwają z politowaniem głową, ale jestem zdania, że jeżeli wydaję się te parędziesiąt tysięcy, to w samochodzie powinno czuć się przyjemnie i komfortowo.
Jeśli chodzi o samo użytkowanie to bez zastrzeżeń. Samochód prowadzi się b. dobrze, jest przestronny, ma b. dobrą widoczność. Odczuwalne przyśpieszenie niestety przekłada się na spalanie. Przy mojej "ciężkiej nodze" aż 10,7 :cry: (po mieście).
Zachwycona jestem radiem oraz zestawem głośnomówiącym - rewelacja!
Wybór okazał się trafny! Wolałam świetnie wyposażony samochód, dobrej jakości i o nowoczesnym wyglądzie niż samochód z wyższej półki, w którym przy takiej samej cenie wyposażenie o połowę uboższe.
Jest jeden minus, czujniki parkowania zamontowane w serwisie nie spełniają swojej roli. Środkowe zupełnie nie "łapią" np. słupa oświetleniowego :( Po reklamacji stwierdzono, że zamontowano środkowe czujniki w zbyt dużych odległościach (55 cm). Efekt: decyzja o wymianie zderzaka i zamontowanie nowych czujników :(
Yaro:
spalanie 10,7 no to faktycznie masz ciężką nogę :mrgreen:
natia:
:mrgreen: Powiedzmy, że testuję automat :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona