Forum > Zakup Hyundaia
[i30] KUPNO i30
Los_Emilos:
Cześć,
do tej pory chciałem kupić Skoda Ovtavia II, z silnikiem MPI 1.6 (przystosować lub kupić już z instalacją LPG). Niestety samochody z w/w silnikiem nie są sprzedawane od 2013, a sam najnowsze widziałem z 2011/12. Silnikami TSI/FSI nie jestem zainteresowany. Cenny również są wyższe w porównaniu do innych samochodów z segmentu C.
W związku z tym szukam alternatywy i mam nadzieje że znajdę ją w i30 II.
Czy silniki MPI 1.4 i 1.6 dobrze znoszą LPG/CNG?
Jak wyglądają koszty eksploatacyjne?
Czy auto jest wygodne w trasie? Głównie myślę o wersji hatchback.
Na auto chciałem wydać ~40k zł, jeśli się uda to w leasingu.
robaszek127:
Poszukaj coś z silnikiem 1,8T od WV. To najlepszy silnik do lpg a za 40tys coś wyhaczysz fajnego.
Brat ma leona i jeździ jak marzenie plus super działa z lpg. Silnik pancerny do tego moc 180KM i wcale nie spala dużo przy normalnej jeździe. Co śmieszniejsze ceny części nawet używanych często tańsze niż do hyundaia bo wybór ogromny.
Z nowymi silnikami jest coraz gorzej bo są wrażliwe na gaz i nie wiadomo co kupić. Sam kiedyś zmienie getza na raczej seata 1,4 bo ma silnik pancerny podobny jak w getzie 1.3 lub grande punto 1,4.
Brat cioteczny ma octawię 2 kupioną używaną i spokojnie nią jeździ ale też silnik słynny 1,9TDI.
Los_Emilos:
Dzięki wielkie za informacje.
zalko:
Proszę o pomoc doświadczonych....... Jest Hultaj i30 II (Polska) 2013r benz,1,4 świetnie utrzymana i serwisowana-pełna dokumentacja ....ale 270 kkm !!
Auto jeżdżone głównie autostrady za granicą . Czy można spodziewać się kłopotów z silnikiem (dużych) czy też nie bać się tego przebiegu ???
robaszek127:
Skoro pewnie 270 to przynajmniej wiesz prawdę ale na benzynę to sporo. Przy tym przebiegu pewnie za jakiś czas będziesz wymieniał łożyska, sprzęgło, tarcze itp. Czy warto nie napiszę bo trzeba zobaczyć i sprawdzić auto na żywo. No i czy cena jest na tyle atrakcyjna by potem mieć na ewentualne wymiany części normalnie zużywających się po tym przebiegu.
Nawigacja
[#] Następna strona