Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (71/82) > >>

Grzenio29:
Witam. Mam zamiar kupić i 30cw z 2009r. 1.6crdi 116km. 190km przelotu malowany tylne zderzak i przedni bkotnik i drzwi kierowcy.  Powiecie jakieś opinie o nich  ?jak te silniki się sprawują ? Jak go się odpali to głośno pracuje zaraz się wycisza gęsty olej? No i Luz na maglownicy to normalne ?  Może ktoś ma możliwość po vinie go sprawdzić ?KMHDC81TP9U018198

Adrian:
Trafił mi się do zakupu i30 GD CW 1,6 120 km auto ogólnie w porządku, 2014 r 134 tys km. Zauważyłem tylko coś co mnie zastanowiło przy silniku, mały wyciek/zapocenie, chyba olejem na wysokości głowicy. Widoczne z lewej strony silnika, od kabiny pasażera. Innych wycieków brak. Nie wygląda aby się lało, tylko "pociło". Silnik nie myty. Nie mogłem zrobić dobrego zdjęcia. Czy to może być coś poważnego? W sensie więcej, niż uszczelka?

robaszek127:
Chyba lepiej jak w 4 letnim aucie coś tam widać na silniku niż miał by być ładnie umyty i piękny a do silnika wlany motodoktor by wycieki ustały?
Jeśli przebieg prawdziwy to obstawiam lekki przeciek na uszczelce pokrywy zaworów. Tyle to nic.
Co do UPG nigdy nie wiadomo kiedy poleci. Najczęściej jednak idzie płyn do oleju lub znika. Rzadko olej wychodzi na zewnątrz przez uszkodzoną uszczelkę głowicy.
A jak z blachą, nie rdzewieje zbytnio bo o to bym się też obawiał...

Adrian:
Czyli w zasadzie to nic. Dzięki za odpowiedź. Blacha wydaje się ok. Nie był malowany, więc ryzyko, że coś wyjdzie jest mniejsze, ale nikt nie zna dnia ani godziny ;)

robaszek127:
Ostatnio na wykopie był artykuł o i30 kombi w Łdozi w komisie. Tak samo miał coś ok 170tys przebiegu a skręcony bł z 340 czy jakoś tak. Więc warto sprawdzić historię auta jeśli nie jest kupowane od znanej osoby. Najgorsze jest to, że mimo dużej ilości aut ciężko znaleźć normalne nie bite czy skręcone. Na giełdzie wszystkie z ładnym lakierem i przebiegami do 200tys nawet diesle.
Sam mam getza ale nie kupię już hyundaia bo silniki już słabe do gazu i blacha jak w mazdzie6. Przez to ceny blacharki są chore.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej