Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (30/82) > >>

JuNx:
Cześć forumowicze!
Bardzo miło mi gościć w Waszych progach i jak to na nowego bywalca przystało chciałbym powiedzieć krótkie cześć!
Mam nadzieję, że już lada moment zostanę pełnoprawnym właścicielem hyundaia.
Wpadł mi w oko model, który znajduje się w Gdyni tj. http://otomoto.pl/oferta/hyundai-i30-1-6-16v-126km-classic-iwlasciciel-aso-krajowy-f-vat-23-ID6ybMcz.html

Zastanawia mnie co o nim sądzicie.
Osobiście boli mnie tylko brak czujników parkowania ale z kolei cieszy mnie np. to, że gwarancja jeszcze przez rok będzie obowiązywać (jak rozumiem hyundai daje 5 lat gwarancji prawda?) oraz, że był serwisowany cały czas w jednym ASO - dobra dokumentacja wszystkiego powinna być.
Przesiadka z 60 konnej Corsy z 2002 roku na i30 126 konne z 2011 to może być coś miłego. Bardzo będę wdzięczny jeśli dali byście mi znać na jakie elementy w szczególnym stopniu zwrócić uwagę. Póki co wie, że radio potrafi płatać figle, tylna klapa dość delikatna (rdza?) no i stuki w zawieszeniu. Coś jeszcze?

Jeszcze raz: cześć!

kosmos2011:
Dodaj czytelny screen aukcji której link zamieściłeś lub usuń link.

--- Cytat: "JuNx" ---Przesiadka z 60 konnej Corsy z 2002 roku na i30 126 konne z 2011 to może być coś miłego.
--- Koniec cytatu ---

Czas sprzedać samochód i jako pieszy chodzić po nocy, a było w Gdańsku tak spokojnie  :-D

--- Cytuj ---Pojazd z 2011 roku produkcji zarejestrowany dopiero w styczniu 2012
--- Koniec cytatu ---

Szczególny atut gdy data produkcji to 18.10.2011.

Centralny zamek z kluczyka nie z pilota.

Nie posiada podgrzewania przedniej szyby (wycieraczek).

DRL.

--- Cytuj ---Silnik to jednostka benzynowa o pojemności 1.6 16v i mocy 126KM, doskonale nadaję się do montażu instalacji zasilania gazem LPG.
--- Koniec cytatu ---

Są tacy którzy nie mają takiego zdania http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4971&postdays=0&postorder=asc&highlight=lubryfikator&start=0

Na przedniej szybie brak naklejki rejestracyjnej.

JuNx:

--- Cytuj ---Dodaj czytelny screen aukcji której link zamieściłeś lub usuń link.
--- Koniec cytatu ---

Gotowe, dzięki.

--- Cytuj ---Czas sprzedać samochód i jako pieszy chodzić po nocy, a było w Gdańsku tak spokojnie  :-D
--- Koniec cytatu ---

Nadal jest, nic się nie stresuj :))

--- Cytuj ---Szczególny atut gdy data produkcji to 18.10.2011.
Centralny zamek z kluczyka nie z pilota.
Nie posiada podgrzewania przedniej szyby (wycieraczek).
DRL.
--- Koniec cytatu ---

Uznałem, że nie są to rzeczy, które determinują dla mnie zakup.

--- Cytuj ---Na przedniej szybie brak naklejki rejestracyjnej.
--- Koniec cytatu ---

To ciekawe...może tak u daelera się postępuje? Nie miałem jeszcze styczności z zakupem auta dealerskiego więc mój poziom wiedzy jest lekko wątpliwy.

Ważniejszą rzeczą, którą usłyszałem (dzięki jeszcze raz) są wpisy w książce serwisowej...niestety nie co 12 miesięcy a to już ma chyba wpływ na to, że gwarancja nie obowiązuje mimo przeglądów w ASO. (Umowa gwarancyjna zaznacza, że trzeba albo co 20tyś albo co 12 miesięcy w zależności co szybciej - w tym przypadku było po prostu co 20 tyś robione..)
Dziś z kolei pokuszę się o odwiedziny takiego autka z Gdyni: http://otomoto.pl/oferta/hyundai-i30-2011r-salon-polska-przebieg-31873km-serwisowany-w-aso-bezwypadkowy-ID6ycvSr.html

Silnik słabszy ale za to czujniki + Xenony...trzeba tylko zweryfikować gwarancje i to ASO...
Nie jest to przypadkiem forumowicz? :)

apikus:

--- Cytat: "JuNx" ---Xenony...
--- Koniec cytatu ---

Chyba ktoś sobie wstawił, albo tylko napisał. W tym modelu nie było ksenonów.

kasiork:
Koledzy, Czekam na odbiór i30 wagon 1.4 crdi. Mam pytanie z prośbą o poradę jednocześnie. To auto będzie na felgach stalowych z oponami letnimi. Chciałbym jednak kupić na wolnym rynku, nie w ASO alufelgi do niego. Na początku idea była taka, żeby na stalowych mieć zimówki a na alufelgach letnie. Tylle, że wszystko zaczyna się komplikować z powodu czujników ciśnienia (a w zasadzie kosztów), gwarancji itp. Może warto rozważyć zakupienie alufelg, przełożenie czujników, zamontowanie zimówek. Stalowe plus letnie opony sprzedać i używać wyłącznie alu...? Co Wy na to?
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej