Forum > Zakup Hyundaia

[i30] KUPNO i30

<< < (27/82) > >>

AndrzejK:
Nigdy nie miałem czujników parkowania.Być może,ale tego nie jestem pewny. Może informacja podawana jest dźwiękowo?

kosmos2011:
Od strony 165 http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=67

paxemx:
oo wielkie dzięki, jak coś więcej się ruszy z tematem dam znać :)

dzixone:
Cześć.
Jak zawsze przed zakupem auta, warto rozeznać się wśród obecnych użytkowników na temat planowanego zakupu.
Jest opcja zakupu Hyundai i30 GDH wersja kombi, rok prod. 04-05 2014 ze znikomym przebiegiem. Silnik 1,4 crdi diesel. Naczytałem się na obecnym forum o problemach z tą wersją silnika, o dpf'ie, o sofcie itp itd..poza tym miałem okazję już przejechać się tym autem na trasie około 7-10km.
Mimo moich małych wymagań co do zakupu auta - nie musi być super w środku wyposażony, a przy moim trybie używania auta to diesel/benzyna+gaz wychodzi na jedno bo na średnio 250km w trasie przejadę 100km po mieście w ciągu 2-3dni.
Patrząc na wrażenia z jazdy autem z tym silnikiem mogę stwierdzić, że auto wygodne, całkiem nieźle się prowadzi, jak na niskie biegi zbiera się całkiem przyzwoicie. Jazda na dłuższych trasach nie przetestowana niestety - a po małych możliwościach wyjazdu na autostradę muszę powiedzieć, że trochę szkoda (ale zapewne standard 130-150wchodzi w rachubę).
I tu rodzą się mieszane uczucia..
Wszystko fajnie - nowe, ładne, nie palone w środku - czyli i pachnące, na gwarancji producenta przez najbliższe 3,5 roku, a jednak w drugiej strony stoją problemy opisane przez Was wyżej.
Zatem chciałem się dowiedzieć od Was, czy macie styczność, mieliście okazję jeździć i jakie są wrażenia/problemy/opinie na temat takiego modelu Hyundaia.

Pozdrawiam,
Krzysiek

robaszek127:
Mała pojemność i ropniak to raczej nie wróży dużych przebiegów bezawaryjnie. Raczej nie będę odkrywczy ale jeśli ropniak to tylko sprawdzony i popularny w Polsce   1,9TDI od WV.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej