Forum > i30 GD

ROZRZĄD NIBY OKLEPANE ALE Czy NA PEWNO?????

(1/2) > >>

kartafilus:
Witam Kolegów, mam i30 1.6 MPI z 2013 r. Przelatane 162 tys. Ludzie mówią że trzeba byłoby się zainteresować rozrządem choć nic nie grzechocze, niemniej zacząłem się interesować cena części i przy okazji okazało się że taki łańcuch jak mój bardzo rzadko występuje w sklepach bo to 24321 2B620 , który wygląda nie jak poprzednie łańcuchy B200 i podobno wzmacniany B220. Mój wygląda jak łańcuch do roweru 😁 Czy ktoś z kolegów wymieniał już taki model łańcucha i gdzie można kupić komplet z napinaczem i prowadnicami o kołach nie wspomnę , czy to ten co się często rozciąga? Ktoś ma jakieś fotki takiego rozrządu po zdjęciu pokrywy??? Kazde info mile widziane. Pozdrawiam Serdecznie

btomek:
Jak dotąd nie pojawiały się informacje o rozciągających się łańcuchach w Hyundaiach. Sądzę, że przy 160tyskm nie ma co się martwić rozrządem. Wymieniaj olej co 10tyskm, kontroluj pracę silnika na zimnym.

Jarek Cieszyn:
Jakiś czas temu robiłem przegląd w ASO, znam tych mechaników od paru już lat i mówię jednemu, że wydaje mi się, że jakby czasem łańcuch się odzywał , no to mi powiedział, że to możliwe bo łańcuchy w I30 GD po lifcie się rozciągają często... hmm...

abes99:
Dopiero od 2013r. (nie wiem dokładnie od którego miesiąca) zaczęli montować nowy typ łańcucha (wzmocniony). Mam i30 GD 1.6MPI wyprodukowane w 2012r. i przy okazji robienia luzu na zaworach zauważyłem, że mam stary łańcuch, więc profilaktycznie zmieniłem na wzmocniony. Miałem taki jak na drugim zdjęciu po lewej, zmieniłem na ten po prawej...

Ariel:
Nie ma co myśleć o wymianie skoro nic nie wskazuje na to, że juz czas :) dbaj o wymiany olej na czas i następni właściciele na nim pojeżdżą

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej