Forum > i30 FD

Stuki w przednim zawieszeniu

<< < (2/4) > >>

petr:
Jest tego na znanym portalu aukcyjnym na tony za grosze: https://tiny.pl/tv2vd

piejar:
A u siebie wczoraj zdiagnozowałem przyczynę pierwszych stuków w przednim zawieszeniu, po przejechaniu 210 kkm i w 12 roku użytkowania : lewy łącznik stabilizatora. Prawy nadal na posterunku :-) Tylne naprawiałem kilka lat temu - wymiana łączników.
Właśnie wszedłem na forum po kilku latach żeby znaleźć jakieś info które tanie marki części zamiennych jako tako dają radę.

bartheck:
Dzień dobry,
Od niedawna posiadam i30 Fd 2011 i doprowadzam go do jak najlepszego stanu i niepokoją mnie głuche stuki w przednim zawieszeniu. Byłem na 2 stacjach kontroli i luzów nie ma, stuki występują na kostce i kocich łbach. Sprawdzona też przekładnia stuków na kierownicy brak. Na postoju przy kołysaniu autem również brak. Proszę użytkowników o wskazówki gdzie szukać problemu??

maniek87:
fakt, że w skodzie a nie w hyundaiu podobny objaw miałem przy pękniętej sprężynie na kolumnie Macphersona, ułamane dosłownie pół zwoju i rozwalało łożysko/poduszkę amortyzatora montowana w kielichu. Niestety usterka widoczna dopiero po wyjęciu całej kolumny, bo za mały fragment się ułamał, żeby auto nie było w poziomie i za wysoko żeby dostrzec spod auta, ponadto wszystko w zawieszeniu na SKP wychodziło ok. 

bartheck:
Odwiedziłem 2 stacje luzów brak a stuki dalej są przy powolnej jeździe. Czytałem o odbojnikach amortyzatorów że może to? Słyszał ktoś o tym?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej