Forum > i30 PD

Wymiana gałki oraz mieszka

<< < (2/3) > >>

GsiTurbo:
Masz rację - nie zauważyłem.  Może dealer podpowie numer części?

DrAdi:
Serwis jeden napisał, że nie będzie pasować (różnica jest w konstrukcji mechanizmu dźwigni zmiany biegów co nie uniemożliwia montaż).

Drugi, że na dzień dzisiejszy nie ma możliwości wymiany (cokolwiek oznacza to "na dzień dzisiejszy").

Trzeci,

"Po sprawdzeniu Pana modelu, I30 z pakietem N-Line , i i30 N stwierdzam, że na podstawie numerów katalogowych ,

cały układ od skrzyni biegów, poprzez układ sterowania biegami, linkami i gałki dla każdego z powyższych modeli jest inny."

GsiTurbo:
Chyba coś mam.  Według tego rysunku, sama dźwignia zmiany biegów jest taka sama pomiędzy N-line i 'normalnym'.  Numer części elementu to 43713C1200 Skirt TRANSAXLE.  Problem jest taki, że numer części jest ten sam dla obydwu wariantów wyposażenia - trzeba mieć VIN do N-Line i użyć numeru przy zamiawianiu, inaczej dostaniesz ten sam element, jaki masz obecnie.  Z tego co widzę w sieci, sam element kosztuje około USD 4,20 (KORAPS).  Dealer również może to zamówić, wystarczy użyć numeru VIN modelu N-Line lub N, który mają w salonie (w teorii).

DrAdi:
Dzięki wielkie.

Ja właśnie jeszcze miałem na myśli 43722 oraz 43761B. No i pytanie, czy 43713L też jest taki sam?

Skąd wiesz, że ten numer: 43713C1200 jest taki sam dla n-line i dla zwykłego?

GsiTurbo:

--- Cytat: "DrAdi" ---Dzięki wielkie.

Ja właśnie jeszcze miałem na myśli 43722 oraz 43761B. No i pytanie, czy 43713L też jest taki sam?

Skąd wiesz, że ten numer: 43713C1200 jest taki sam dla n-line i dla zwykłego?
--- Koniec cytatu ---

Popatrz tutaj, kilka elementów będzie do kupienia, żeby to pracowało: https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Hyundai&ssd=%24%2AKwGxhZStsvfy7taz4u_qmen93drEtbq3tqSil-7r4cS1sr20AAAAAANOqCI%24&vid=6083&cid=2&uid=118412&q=

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej