Forum > Tucson JM
TUCSON, terkotanie skrzyni - znana usterka. Masz Tucsona? Za
Shadows:
Hey.
Postanowiłem "zbadać" popularność usterki polegającej na terkotaniu skrzyni biegów, prawdopodobnie zębatka piątego biegu.
Wpiszcie się tutaj proszę i podajcie informację czy mieliście do czynienia z tą usterką.
Wpiszcie rok produkcji, paliwo i czy usterka wystąpiła.
Jest to ważne dla mnie. Dziękuję
Emus2:
Witam u mnie terakota prawie sześć lat nasiliło się po jeździe z ciężką przyczepą kempingową 2.0D 113 2005r
Mirek:
Rok produkcji 2006r, benzyna z gazem, przejechane 183 ts. km, napęd tylko na przód - terkotania brak - auto mam od ponad 4 lat - żadnych problemów oprócz jednego - wymiana tylnej belki bo poważnie ją podjadła ruda - ponadto tylko koszty eksploatacyjne. Z belką dziwna sprawa - całe podwozie bez rudej a ona do wymiany.
Gdzieś znalazłem informację, że to wina podwykonawcy Hyundaya - spieprzyli robotę w zakresie zabezpieczenia antykorozyjnego.
Arni71:
2009r benzyna +LPG - napęd na przód - obecnie przejechane 190 tyś km w zeszłym roku regeneracja skrzyni - wymiana zębatki V biegu i wałka sprzęgłowego
--- Cytat: "Mirek" ---
Gdzieś znalazłem informację, że to wina podwykonawcy Hyundaya - spieprzyli robotę w zakresie zabezpieczenia antykorozyjnego.
--- Koniec cytatu ---
Z tylną belką była akcja serwisowa Hyundaia, widocznie Twoja sztuka albo się nie załapała albo poprzedni właściciel zapomniał alb nie wiedział o niej.
Mirek:
Kupiłem autko w Austrii od pierwszego właściciela. Sprawdzałem czy ja się też załapuje na akcję serwisową. Okazało się, że tak ale tylko w Austrii. Zrezygnowałem - kupiłem belkę w Polsce, zamontowałem i po sprawie. :-D
Nawigacja
[#] Następna strona