Forum > Accent
[Accent LC] Główne złącze masowe - gdzie jest?
kml:
Dzień dobry ;)
Kochani gdzie w accencie jest główne przyłącze masy? W ciągu dwóch dni straciłem 2 z 3 świateł STOP a przez ostatnie 6 lat nic takiego się nie działo. Zanim dopadnie mnie duża teoria spiskowa chcę sprawdzić czy połączenie z masą nie jest źródłem problemu.
Gdzie tego szukać? Komor silnika i okolice filtra powietrza?
Lookas:
a zarowki sprawdzales??
od akumulatora odchodza 2 kable- jeden to plus (czerwony) jest napisane na akumulatorze, drogi to minus, tak zwana masa jezeli o to ci chodzi. na koncu kabelek jest przykrecony do karoserii. ale ja obstawiam na spalone zarowki. pzdr.
Zbyszek:
Ja też :-P
woia1602:
Ale co ma masa do tego? Prędzej zobacz kostki czy nie mają jakiegoś dziwnego przebicia. Jakbyś miał problem z główną masą to nie paliły by się akurat od tego żarówki. Problem z masą to zaświecanie innych świateł albo słabe świecenie. Wykręć lampy z tyłu i przeczyść styki. Załóż nowe żarówki. Do kostki pewnie będzie dana masa gdzieś z okolicy lampy. Ale sama z siebie się też nie poluzuje. Może po prostu miałeś czarnego kota na drodze i się pechowo przepaliły te żarówki:) Ostatnio też o dziwo mi się przepaliła żarówka H4 ale po wymianie jest ok. Na nowych żarówkach dzieje się to samo?? Palą się cały czas żarówki??
kml:
Bardzo często masa jest przyczyną różnych głupich akcji i dlatego chcę to sprawdzić w pierwszej kolejności. Z uwagi na to, hyumobil jest z 2000 roku i cały czas dojrzewa na dworze biorę pod uwagę, że coś tam się mogło poluzować zasyfić na przyłaczu do budy.
Póki co wiem, że zarówka w 3 stopie to 16W16 i jestem ciekaw gdzie to kupię teraz ;)
Wcześniej NIGDY nie było takich akcji, żeby mi padły dwie żarówki na raz, ale jak wymienię w 3 stopie to będę pilnował.
Nawigacja
[#] Następna strona