Forum > i30 PD
I30 TPMS czujnik ciśnienia w kołach
Kudłaty_1975:
miro, obstawiam, a raczej jestem pewny, że masz system kontroli ciśnienia tzw. bezpośredni, czyli czujniki w każdym kole, a komunikacja z kompem radiowo/sygnał. Pośredni układ kontroli ciśnienia działa w oparciu o ABS (różnica prędkości obrotowej kół) i nie jest on tak dokładny i wrażliwy (bardziej kapryśny), jak wspomniany układ bezpośredni, który podaje rzeczywiste ciśnienie w oponie i reaguje już na spadki ciśnienia o wartości nawet 0,1 bara. W służbowych Kijankach też nam się co chwila „świecą koła” na wyświetlanym schemacie auta, ale po rozpoczęciu jazdy, gdy opona już się trochę rozgrzeje, znika. Tak samo się dziej w przypadku dużych różnic temperatur w ciągu doby, czyli jazda w dzień przy + 7 stopniach, brak komunikatu, po nocy przy -1 stopnia, rano jest komunikat. W przypadku systemu pośredniego, o którym wspomniałem, aby zaczął on sygnalizować niskie ciśnienie w kole, to można być pewnym, że już prawie na kapciu jedziemy. Pośredni układ ciśnienia nie zareaguje na spadki ciśnienia o wartościach 0,1 – 0,2 bara.
Kasowanie komunikatów po dopompowaniu, czy celem kalibracji systemu po wykonanej rotacji kół tym bardziej wskazuje na bezpośredni system kontroli ciśnienia. W moim ix20 obstawiam, że jest pośredni system kontroli ciśnienia, bo od nowości jak go mam (2017 rok), nigdy mi się kontrolka nie zaświeciła. Nawet po rotacji kół przód - tył, celem ich kalibracji jak ma to miejsce w systemie bezpośrednim. Ale ja raz w miesiącu jadę do gumiarza i sprawdzam ciśnienie. Rano na zimnych oponach. I ważne, aby przed kontrolą ciśnienia opona nie była rozgrzana (np. po trasie) i nie miała przejechane od miejsca postoju auta do gumiarza/kompresora więcej niż 3 kilometry. W innym przypadku wartości wskazywanych ciśnień będą niewłaściwe, w konsekwencji czego raczej będziemy mieli niedopompowane opony = komunikat.
Tu na forum w innym dziale jest wątek jak sobie radzić ze świecącymi komunikatami i zgodnie z nim, o ile dobrze zapamiętałem, zaleca się napompować koła do 2,5 bara i spuścić powietrze do 2,2 - 2,3 bara. Powinno pomóc na dłużej. Latem będzie mniej zabawy z komunikatami.
iPeace:
Kudłaty_1975, miro, podstawowe pytanie, czy w komputerze pokładowym jest dostęp do wskazań ciśnienia powietrza w każdym z kół?
mic83:
Kudłaty_1975 nie do końca się z Tobą zgadzam. W moim egzemplarzu mam "system bezpośredni" - komputer pokładowy wskazuje ciśnienie każdego z kół (w każdym kole mam czujnik). Przez dwa lata użytkowania auta tylko raz zdarzyła mi się sytuacja, żeby pojawiały się komunikaty o zbyt niskim ciśnieniu powietrza. Były one spowodowane uszkodzonym zaworem wentyla w jednym z kół. U mnie system nie jest tak czuły jak to opisujesz. Komunikat pojawiał się, gdy ciśnienie w kole z uszkodzonym wentylem różniło się od pozostałych o 0,3bara. Przy niższych różnicach system nie zgłasza komunikatów. Tak samo nie zdarzyło mi się żeby w związku z dziennymi różnicami temperatur różnice ciśnienia pomiędzy poszczególnym kołami były tak duże żeby system zadziałał.
Zgadzam się z tym, że przy sprawdzaniu ciśnienia w kołach, opony nie powinny być rozgrzane. Mówi o tym nawet instrukcja. Polecam natomiast w miarę możliwości podjechanie na stację gdzie mamy "automatyczny" kompresor - taki gdzie ustawiamy żądane ciśnienie i kompresor sam pompuje oponę do zadanej wartości. Takim kompresorem jesteśmy w stanie uzyskać najrówniejsze napompowanie kół.
miro Jeśli masz system bezpośredni i jesteś pewien, że masz równe ciśnienie we wszystkich kołach to może bateria, w którymś z czujników jest słaba i dlatego system wariuje. Natomiast jeśli nie masz czujników w każdym kole, a to jest prawdopodobne bo auta z MY'19 już ich nie miały to również w sytuacji zapalenie się kontrolki pojechałbym na stacje skontrolować ciśnienie. Jeśli będą różnice to wiadomo - wizyta u wulkanizatora niech szukają gdzie ucieka. Jak ciśnienia będą ok to atakowałbym ASO, żeby sprawdzali czujniki ABSu.
miro:
Nie mam nigdzie wskazań ciśnienia na każdym kole, czyli pewnie mam pośredni. Natomiast kontrolka zapala się zwykle w czasie jazdy z większymi prędkościami i to na rozgrzanych oponach (po dłuższej jeździe), podjadę do innego ASO i niech szukają.
Parkinson84:
U mnie rocznik modelowy 2019 (odbiór grudzień 2018) jest system pośredni. Częsta sygnalizacja (1-2 razy na tydzień) niskiego ciśnienia miała miejsce w miesiącach jesiennych. Objaw występował po zmroku - czyli w ciągu dnia słońce mocno grzało a potem odczuwalny był spadek temperatury i najczęściej w momencie przejazdu przez "śpiącego policjanta" .
Ponieważ system pośredni nie pokazuje nam w którym konkretnie kole jest problem trzeba za każdym razem kontrolować/pompować wszystkie 4, co wg mnie jest utrudnieniem dla użytkownika.
Dodam że nigdy w tej sytuacji nie miałem "kapcia" - wszystkie koła wyglądały analogicznie.
Natomiast gdy w oponę wszedł gwóźdź, który łbem uderzał o asfalt, system nie pokazał żadnego ubytku ciśnienia.
Nawigacja
[#] Następna strona