Forum > i40 VF

[i40 VF] Stuki w tylnym prawym kole

<< < (2/3) > >>

vch22222:
Witam
Nie wiem czy temat jest aktualny ale miałem taki sam problem z tą częścią.
Problem zaczął się na Chorwacji - po weryfikacji u lokalnego mechanika stwierdził że nie wie od czego jest ta część (stwierdził że trzeba wyniamić całą tylną belką - nie wiem po co) - ale gumę przyłapał TRYTKĄ - stukanie ustało. Wróciłem bez problemu do Polski.
W Polsce oczywiście zgłosiłem problem do serwisu - nie Hyundai.
Po weryfikacji okazało się, że jest to tuleja z gumą odpowiedzialna za wyważenie tylnej belki? (takie info otrzymałem).
Z uwagi na fakt, że nie znaleziono zamiennika część została zamówiona w serwisie Hyundai. Koszty ok 370 zł + wymiana.
Jeżdże już 9 miesięcy - jest OK.

dawhell:
vch22222,

No niestety ta część jest droga. Ja swoje rozebrałem wyczyściłem i skleiłem klejem.
Nowe zamówiłem tydzień temu z tej strony są po 12 $ za sztukę

--- Kod: ---https://k-spare.com/hyundai-damper-assy-axle-554993z100.html
--- Koniec kodu ---

Pozdrawiam

vch22222:
Dobrze wiedzieć na przyszłość o sklepie, gdzie tą część można zakupić.
także DZIĘKI.    :-)
Nie wiem czy nie ma coś prawdy w tym co wspomniał mechanik w Chorwacji, że nie wie po co jest ta część. Faktycznie po złapaniu jej trytką stukanie ustało. Przejechałem tak ok 3000 km.

jacunio82:
Witam, dołączam się do tematu, mam dwie takie tuleje do wymiany, po jednej na strone , pytanie czy lepiej wymienic komplet (na strone potrzeba dwie) czy wystarczy tylko tą co jest zerwana , i czy macie jakis dostep do tej czesci po nizszych kosztach? pozdrawiam

MD13:
Hej. Ja tak miałem i po prostu je sklepiłem klejem guma-metal i jest dobrze. Koszt wymiany jest duży nawet jak na zamienniki ale jest problem z dostępnością. Ludzie albo je wywalają albo kleją , widziałem nawet jak wiążą opaskami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej