Forum > i40 VF
Brak zegara na wyświetlaczu.
siemaniec:
Zniknął mi zegar z wyświetlacza. Nie można go też ustawić. Dodatkowo zwariowała nawigacja. Pokazuje lokalizację błędnie o jakieś 70 km. Robiłem na nowo aktualizację, ale nic to nie dało.
mati1411:
Auto najprawdopodobniej godzine bierze z GPS dlatego jej nie pokazuje razem z "sfixowaniem" nawigacji. Polecam odpiąć akumulator na chwilę i zobaczyć czy wystartuje albo poszukać jakiejś opcji na reset ustawień.
siemaniec:
Odłączenie akumulatora nic nie daje. W ustawieniach zegara podświetla mi tylko "przyciski" od zmiany formatu godziny 12 lub 24 h. Ustawienia automatycznego i manualnego ustawienia godziny nie działa.
mpodppp:
Witam,
Czy udało ci się rozwiązać problem z zegarem?
Mam ten sam problem. Próby wyciągania karty z navi i ponowne wkładanie nic nie dają, akumulator też i inne sposoby znalezione na internecie.
Zostaje tylko serwis?
petr:
A radio Ci działa normalnie ? W antenę radiową wbudowana jest antena gps i gnijje to jeśli nie jest po swojemu zabezpieczone. Właśnie wymieniałem niedawno antenę. Po rozebraniu okazało się, że ścieżki są utlenione a elementy skorodowane. Kupiłem używaną antenę, ale jak nówka. Rozebrałem, zabezpieczyłem elektronikę lakierem i jest spokój.
Nawigacja
[#] Następna strona