Forum > i40 VF

[i40 VF] Wymiana fabrycznych hamulców ( tarcze + klocki ) na

<< < (3/3)

Alonzo_:
Weuek....
Raz przypierdalasz się do literówek, potem udajesz debila.... albo nie udajesz (tego do końca nie wiem). Masz kiepskie dni czy taki po prostu jesteś?
A poza pajacowaniem to coś konkretnego w temacie hamulców w  i40  potrafisz napisać?
Widzę że nic.
To przestań zaśmiecać wątek.

weuek:
A co za różnica czy i40 czy z70? W zwykłym aucie hamulce działają tak samo. I dobre hamulce to na 101% nie jest połączenie mikody z textarem.

tomaszek06:
odświeżę temat hamulców.z zapytaniem do znawców tematu.w zeszłym roku wymiana hamulców tarcze klocki przód tył.tarcza zimmerman.klocek bosch.klocki przód wytrzymały 40tys.klocki tył 20tys.zrobione dwie wymiany tył.jedna przód.jest ok.rownomiernie zużyta bez rantu.tarcza tył po dwóch wymianach klocka do wymiany-rant.cos polecacie jakiś zestaw na tył czy warto zainwestować w nawiercane tarcze na tył i jakich do tego dobry kloc?pozdr

MarcinZ:

--- Cytat: tomaszek06 w 14 Październik 2023, 21:05:42 ---odświeżę temat hamulców.z zapytaniem do znawców tematu.w zeszłym roku wymiana hamulców tarcze klocki przód tył.tarcza zimmerman.klocek bosch.klocki przód wytrzymały 40tys.klocki tył 20tys.zrobione dwie wymiany tył.jedna przód.jest ok.rownomiernie zużyta bez rantu.tarcza tył po dwóch wymianach klocka do wymiany-rant.cos polecacie jakiś zestaw na tył czy warto zainwestować w nawiercane tarcze na tył i jakich do tego dobry kloc?pozdr

--- Koniec cytatu ---
Hmmm ciekawa sprawa z tarczami.  przeszło zrobiłem od 2017 roku jakieś 75 tyś na tarczach i klockach z przodu i jeszcze dają radę. co to za klocek i tarcza to nie wiem. jakoś w lipcu byłem zmuszony do roboty tylnych zacisków tarcz i klocków. Okazało się że prawa strona stała i zjadła klocek i tarczę wiec remont generalny. założyłem TRW zobaczę ile pojeździ. nadmienię ze lewa tylna strona była super. mechanik mówi ze to standard że tłoczek staje a prowadnice są ok.

konradek:
To ja się pochwalę, przejechałem na tylnych klockach 125 kkm, przednie wymieniane z tarczami po 72 kkm (w ASO), jeszcze trochę przedniego klocka zostało, do wymiany przy okazji kolejnego przeglądu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej