Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Sprzęgło SF 2.2 crdi 2006 (przebieg110 kkm)

<< < (3/5) > >>

Maciek:
Ale ja wiem, że mówimy o 2.2 CRDi, bo w końcu tego silnika dotyczy temat. Tak jak wspomniałem, zestawy sprzęgła bez dwumasu są dostępne a cenowo wypadają w tej samej okolicy co sprzęgła do diesli innych marek (oczywiście nie wspominam o VAGu, bo w tym przypadku cena zawsze jest poniżej średniej a i wybór producentów spory).

Zestawy z dwumasą natomiast to okolice 3k PLN z hakiem i mówię tu markowych kompletach - LuK albo Valeo. Sachs za 4k PLN jest prawdopodobny, ale to głównie dlatego, że dystrybucja części spod skrzydeł ZF jest w Polsce dość średnia i hurtownie nie importują tego zbyt wiele. Jakkolwiek Sachs to wysoka półka, dużo wyższa niż Valeo i trochę lepsza niż LuK. Zestawy za 9k PLN nie wiem gdzie widziałeś, ale nawet w ASO Hyundaia raczej tyle nie kasują. Ba, za mojej kadencji w ASO Fiata komplet do nowego Iveco Daily (całkowicie nowa konstrukcja MY2015, 3.0 JTD kompletnie przekonstruowane w porównaniu do bazowego silnika z 2007 roku i brak zamienników) tyle nie kosztował, a uwierz mi, że sprzęgło z 2.2 CRDi wygląda przy nim jak zabawka :mrgreen: .

pawel.st.kan:
A czy możesz się podzielić informacja która hurtownia ma najlepsze ceny, oczywiście z wieloma siedzibami, lub może znasz dobry sklep internetowy?

Maciek:
Bardzo chętnie bym to zrobił, ale jako osobie, która współprowadzi sklep z częściami (wiadomo, polecam zakupy u mnie) jest mi niezwykle ciężko wypowiadać się o konkurencji. Na pewno należy unikać InterCarsu i należącego do nich serwisu Motointegrator - no chyba, że lubisz słono przepłacać. Przeglądaj, porównuj, czytaj opinie, sprawdzaj ceny - czasami lepiej dopłacić kilka złotych i zapewnić sobie kompletną obsługę zamówienia, od jego złożenia aż do dostarczenia części do Ciebie, niż zaoszczędzić a napsuć sobie nerwów przez niekompetencję sprzedającego.

suchar:
W ASO we Wro zaproponowali mi wymiane sprzęgła i dwumasy za: 9800 PLN

(4500 dwumasa, 2800 sprzęgło + robota)

U mojego mechanika wymieniłem samą dwumasę za 3600 PLN (3300 za oryginalne koło z logiem H)

najtańszy zamiennik można było kupić za 2500 - nie pamiętam producenta

Mirek0419:
U mojego mechanika wymieniłem samą dwumasę za 3600 PLN (3300 za oryginalne koło z logiem H)

najtańszy zamiennik można było kupić za 2500 - nie pamiętam producenta[/quote]

przy jakim przebiegu wymianiałes dwumasę ? Jestem ciekaw kiedy mnie to może czekać , mam 67 tys :), ale cos tam popiskuje po poprzedniej włascicielce, a dawała ostro w d..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej