Forum > i40 VF
[i40 VF] 1.7 CRDi 136KM chiptuning
Rafal_P:
Witam,
Takie pytanko mam, może ktoś się orientuje. Czy modyfikacja oprogramowania bez hamowni jest prawidłową metodą chiptuningu? Czy ktoś miał styczność z firmą V-TUNING? W jednym z oddziałów wykonują modyfikacje bez hamowni. Jak w takim razie weryfikują efekt pracy i jak indywidualnie dopasowują mapę? Niby wysyłają zgrany program do głównego oddziału, tam modyfikują i zmodyfikowany wgrywa gość do kompa. Hamownia tylko jeśli sobie zażyczę i za dopłatą. Czy to prawidłowe postępowanie?
Rozważam też S-Performance z Wrocławia, tam hamownia już w jest w usłudze. Może z nimi ktoś ma jakieś doświadczenia?
Pozdrawiam
Zibi.S68:
Powinni Cię pierw z hamować aby wiedzieć w jakiej kondycji masz silnik a później wgrywać nowe oprogramowanie przynajmniej tak robią w Krakowie.
ELETomek:
--- Cytat: "Rafal_P" --- Jak w takim razie weryfikują efekt pracy i jak indywidualnie dopasowują mapę?
--- Koniec cytatu ---
Chyba sam sobie odpowiedziałeś.
Przy zmianie mapy samochód hamowany jest kilka razy. Najpierw przed modyfikacją, a potem z nową mapą która zwykle poprawiana jest kilka razy. Potem próba drogowa, jak coś nie pasi to znów hamownia. Bez hamowni to tak jak byś boxa na alle kupił.
Rafal_P:
Możecie polecić jakąś firmę? Najlepiej coś w okolicy Wrocławia, Legnicy.
ELETomek:
Ja robiłem mapę w Gpunto w TC Performance w Łodzi. Z moich info dobre opinie ma Alltuning Stawisze pod Zduńską Wolą. W necie ładnie wygląda 44tuning Opole. Może coś znajdziesz we Wrocku.
Nawigacja
[#] Następna strona