Forum > i30 GD

I30 GD 1.4 CRDI Szarpanie

<< < (2/3) > >>

weuek:

--- Cytat: bebzol3105 w 20 Marzec 2021, 20:13:52 ---dopiero rozpedzal sie po przekroczeniu 2000tys obrotow
--- Koniec cytatu ---
2 miliony obrotów? To chyba już na orbitę wchodził... ;-)

bebzol3105:

--- Cytat: weuek w 20 Marzec 2021, 20:41:35 ---2 miliony obrotów? To chyba już na orbitę wchodził... ;-)
--- Koniec cytatu ---
2 tysiecy obrotow tak lepiej

skresz:

--- Cytat: bebzol3105 w 20 Marzec 2021, 20:13:52 ---Witam mozliwe ze jest to problem egr mialem podobnie z tym ze jak bylo auto zimne to nie mial mocy dopiero rozpedzal sie po przekroczeniu 2000tys obrotow pozniej w trakcie jazdy mial spadki i wzrosty mocy przy rownej jezdzie po wymianie egr wszystko ustapi ale zanim zainwestujesz w nowy egr moze najpierw wystarczy porzadne wyczyszczenie w moim przypadku pomoglo to na ok rok po czym problemy wrocily i zdecydowalem sie na wymiane

--- Koniec cytatu ---

Dzięki za informację, myślałem że już nikt tu nie zagląda.

Pamiętasz może jak wyglądały wartości EGR na biegu jałowym tzn. czy po dodaniu gazu zawór pracował czy cały czas miał wartość 0

Teoretycznie Egr na biegu jałowym powinien mieć 0 lecz u mnie tak nie jest i po dodawaniu gazu otwiera się.

Może ma ktoś jakiś filmik z silnika 1.6 lub 1.4 cdr jak u niego pracuje egr na wykresach

bebzol3105:
Nie pamietam jakie mial wartosci jedyne co wiem to ze na biegu jalowym nigdy nie mial 0 zawsze byl delikatnie otwarty. Jak bede mial chwile wolna w weekend to postaram sie nagrac filmik wartosci jakie mam na nowym egr

skresz:

--- Cytat: bebzol3105 w 08 Kwiecień 2021, 19:52:10 ---Nie pamietam jakie mial wartosci jedyne co wiem to ze na biegu jalowym nigdy nie mial 0 zawsze byl delikatnie otwarty. Jak bede mial chwile wolna w weekend to postaram sie nagrac filmik wartosci jakie mam na nowym egr

--- Koniec cytatu ---

Jak byś mógł to byłoby super bo nie wiem czy iść w tą stronę czy szukać przyczyny gdzie indziej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej