Forum > Getz

[Getz] Dziwny dźwięk dochodzący z prawego przedniego koła.

<< < (8/9) > >>

Zbyszek:
Dobra, dobra... nie kombinuj :-P

Kurako:
Byłem u mechanika dzisiaj i tak :
do wymiany : łącznik stabilizatora L i P
gumy stabilizatora L i P
końcówki drążków
tuleja wachacza P

a co do piszczenia, powiedział, że łożysko jest ok. A piszczenie może być spowodowane tą osłoną przeciwbłotną tarczy, bo jest bardzo wykrzywiona... powiedzcie mi co mam z nią zrobić? Jak to wymienić? Może jakoś wyprostować?

Matison:
Dziwne. Jeżeli łącznik stabilizatora jest zużyty to występują głównie pukanie. Ogółem piszczenie przez tą wykrzywioną osłonę chyba jest najgłupszym stwierdzeniem. Jedynie takie piszczenie mogłoby nastąpić gdyby ocierała o oponę/felgę a tak prędzej w drgania by wpadała a klekotanie raczej nie przypomina piszczenia.

Kurako:
przepraszam, za wprowadzenie w błąd, powyższe części które są wymienione, nie są wymienione z powodu pisków w kole, a ogólnie z powodu braku komfortu jazdy poprzez pukanie stukanie na kazdej nierówności...

a co do pisków to taka jest diagnoza... łożysko dobre... i jedynie ta tarcza powiedział, że wygląda nienaturalnie.

Zbyszek:

--- Cytat: "Kurako" ---piszczenie może być spowodowane tą osłoną przeciwbłotną tarczy, bo jest bardzo wykrzywiona... powiedzcie mi co mam z nią zrobić? Jak to wymienić? Może jakoś wyprostować?
--- Koniec cytatu ---

Prostować. Dopiero jeśli się nie uda bo np. jest mocno skorodowana i się rozpadnie- wymieniać. U mnie w poprzednim Accencie był identyczny przypadek i też myślałem, że to łożysko.

--- Cytat: "Matison" ---Jedynie takie piszczenie mogłoby nastąpić gdyby ocierała o oponę/felgę a tak prędzej w drgania by wpadała a klekotanie raczej nie przypomina piszczenia.
--- Koniec cytatu ---

Osłona jeśli jest krzywa ociera o tarczę hamulcową.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej