Forum > ix35 EL

Regulacja zamka drzwi.

<< < (2/2)

ELETomek:
Tzn skobel za daleko = za głęboko  :-D Jeśli drzwi po zamknięciu pasują (licują) z blotnikiem to widocznie tak musi być. Winny może być zamek który zbyt późno zaskakuje. Tzn żeby zamknąć drzwi trzeba je wcisnąć bardzo w nadwozie. Może w takim razie tttm ;-)

yoda:
Tak skobel i zamek są od siebie za bardzo oddalone. No nie mów mi że aby zamknąć drzwi trzeba nimi porządnie walnąć bo z tym nie spotkałem się w żadnym aucie a miałem ich kilka. Sprawdzałem to Kiji kolegi, zamykają się na paluszek delikatnie. Poza tym jeśli trzeba z taką siłą zamykać to taki zamek długo nie pociągnie. Wytłucze się no i uchwyt od środka dostaje w dupę zupełnie niepotrzebnie. Zauważyłem że zamki są w różnych odległościach od blachy więc da się to jakoś przesunąć. W pionie nie ma problemu ale w poziomie nie chce się ruszyć. Zrobię to prędzej czy później swoją metodą, temat musi dojrzeć. Lub pojadę na serwis i każę to wyregulować.

jacek2:
No to się zdziwisz. Nic nie zrobią bo stwierdzą że ten typ tak ma i już. u mnie po naprawie blacharskiej (wymianie tylnych drzwi na nowe) szpara w drzwiach była większa od pozostałych szpar  w innych drzwiach. I nic z tym ASO nie dało rady zrobić, Po prostu złożone auto fabrycznie nie posiada zbytnio krekty do regulacji drzwi.I tyle w temacie. Może za pomocą młota i siły można by to spasować lepiej. Tylko po co? :shock:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej