Forum > ix35 EL

Problem z ET felg

<< < (3/3)

Ross80:
Dzięki. A mam jeszcze szybkie pytanie nie w temacie (wybacz admin) bo mamy takie same silniki 2.0 120 kW i 163 km benzyna.
Jaki u nas jest rozrząd? Pasek czy łańcuch? Bo na forum znalazłem krótką odpowiedź "łańcuch" a w sklepie internetowym wychodzi że pasek.

weuek:

--- Cytat: "AndrzejO" ---chyba ze planujesz zakup nieoryginalnych np z jakims niskim ET....
--- Koniec cytatu ---

Z niższym ET to akurat jest mniejsza szansa na ocieranie, bo będą bardziej wystawać na zewnątrz.

ELETomek:
Ross80,  tu masz rozmiarówkę do ix35. https://www.wheel-size.com/size/hyundai/ix35/2011/

Jak Andrzejowi nie obcierają zimowe kapcie 225/65r17, a są za wysokie, to 225/55r18 nie mają prawa nigdzie obcierać.

Co do napędu rozrządu to zajrzyj pod maskę. Może pod plastikową osłonę jeśli masz. Z tego co widzę na zdjęciach w necie pokrywa zaworów jest na całej długości silnika, a boczna obudowa jest aluminiowa. Więc stawiam, że jest na łańcuchu.

AndrzejO:
Silnik 2.0 MPI ma rozrzad ma łańcuchu.
Nooo z za niskim et moga obcierac o nadkola jak auto przeladujesz z wysokim et moze haczyc o zaciski. Ja bym poprostu zostal przy oryginalnych felach do iksa a wszystko bedzie dobrze;)
Tak jak ELETomek mowi moje zimowki 17tki sa prawie 20mm wieksze na srednicy a i tak nic nie obciera. Zaznaczam ze nie mam zadnych dystansow, bo to tez trzeba brac pod uwage...

Poprawka......stop stop stop.....polazłem do garażu bo coś mi nie grało z tymi moimi zimówkami. No i okazało się że mam rozmiar 225/60 czyli jednak średnica jest MNIEJSZA od letnich tak ok 3mm. Sorki za pomyłkę ale prostuję jak najszybciej żeby ktoś się nie sugerował i nie miał przez to kłopotów:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej