Forum > Tucson JM
Problem z biciem kierownicy powyzej 100-120km/h
ELETomek:
Wibracje to ciężki temat, w sensie poprawnej diagnostyki. Z tego co można wyczytać w necie może je powodować nawet skrzynia biegów. A jak mają się poduszki silnika, skrzyni?
umc91:
myslisz ze poduszki mialyby na to wpływ ?
ELETomek:
Ludki wymieniają wszystko co się da. Dużo rzeczy niepotrzebnie. Ja w Astrze wymieniałem bo trzęsło budą. Po wymianie jakby mniej ale to nie było przyczyną choć nowe lemfordery lepiej amortyzowały. Warto jednak się im przyjrzeć, ale jak nie będzie widocznych uszkodzeń, to raczej nie ma co wymieniać i nabijać sobie kosztów.
franciszek2014:
Proponuje sprawdzic sruby mocujace w kolach. Jak mialem oryginaly bylo Ok. Wstawilem jedna zabezpieczajaca do kola mialem podobne objawy tak Ty. Wrocilem do starych problem naprawiony, ale chcialem miec zabezpieczenie na kolach i dobralem takie sruby zabezpieczajace, ze problem znikl mimo zastosowania. Piselem o tym kiedys na Forum... Dodam, ze tez wywazalem kola, sprawdzalem laczniki itd.
Rzuc okiem tu: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6416&highlight=franciszek2014
Arni71:
Jakoś szczerze, nie widzę związku nakrętek zabezpieczających z biciem kół, mam od początku takie nakrętki - przelotowe, są dużo lżejsze od oryginalnych nakrętek nieprzelotoych i żadnych bić i wibracji nie mam, niezależnie od prędkości.
Dodatkowo, jak wiadomo, zabezpieczeń nie dokręca się kluczem udarowym, więc nie ma mowy tutaj o samej różnicy siły dokręcenia tych zabezpieczeń i oryginalnych nakrętek.
Nawigacja