Autor Wątek: Zasięg kilometrów  (Przeczytany 3326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krycha

• Giełda
Zasięg kilometrów
« dnia: 20 Grudzień 2019, 20:39:22 »
Witam. Jestem nowym szczesliwym posiadaczem i40 z 2013 roku jak i rowniez nowym czlonkiem rodziny hyundaia. Dopiero zaczynam "raczkowac". Chcialbym zapytac czy mial ktos.moze podobna sytuacje z informacja o zasiegu km. We wrzesniu kupilem i40 i raz w miesiacu tankuje zupelnie do pelna. Za kazdym razem komputer pokazywal mi przy pelnym zatankowaniu zasieg km 1040 km na pelnym baku. Ostatnio tankowalem przy niskich temp gdzie komp wskazal zasieg 850 km przy zatankowaniu do pelna. Myslalem ze byc moze przeliczyl wieksze spalanie ze wzgledu na warunki atmosferyczne. Natomiast dzis znow zatankowalem do pelna gdzie temp na.dworze wynosila 15 st C i ponownie komp wskazal zasieg 850 km na pelnym zatankowaniu
 Czy ktos moze sie orientuje czym to moze byc spowodowane ze ten zasieg spadl tak az.o 200km w stosunku do wczesniejszych tankowan? P.s. przypominam ze dopiero "raczkuje" w swiecie hyundaia i motoryzacji wiec prosze o wyrozumialosc ;-)

Offline weuek

• Giełda
Zasięg kilometrów
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Grudzień 2019, 09:24:32 »
Moim zdaniem "świat hyundaia" nie ma tu nic do rzeczy. Pewnie inaczej jeździłeś przed tymi tankowaniami z większym zasięgiem. Jak jeżdżę tylko autostradą (140-160), to po tankowaniu mam zasięg niższy, a jak pół na pół krajówką (60-90), to wyższy. Ten zasięg to prognoza na podstawie ostatniego spalania w jakimś tam okresie.

Offline krycha

• Giełda
Zasięg kilometrów
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Grudzień 2019, 18:12:11 »
Dzieki za podpowiedz. Faktycznoe podsumowujac ten okres ktory przejezdzilem i biorac pod uwage przebyte trasy wszystko by sie zgadzalo.