Forum > i40 VF
silnik i40 1,7 136 km
lucas4891:
Co sie dziwic. Panewki smarowane ropa dlugo nie pozyja.
Albo jazda dookola komina, albo uklad wtryskowy sie wykonczyl. Tylko, ze to za maly przebieg na te wtryski. Chyba, ze kilka setek tysiecy km w pamieci...
Zibi.S68:
Znajomy ma i40 żałował, że kupił z tym mocniejszym silnikiem 1.7 a mógł kupić ten słabszy 1.6 zaraz po gwarancji padły wszystkie wtryski i gdzie mu do tego przebiegu, a potem sprzęgło. Regeneracja wtrysków odpadła ponieważ wtedy Bosch Service nie miał części do ich regeneracji. Więc jak słyszę jak handlarze zachwalają te silniki, a na tym forum ludzie narzekają i słyszę od znajomych same "superlatywy" na temat tego mocniejszego silnika to mi się śmiać chce. Wymiń silnik i sprzedawaj dalej bo na niego nie wyrobisz i szkoda nerwów, a tak na marginesie 290 000 akurat na te wtryski to bardzo dużo. W Peugeocie przy przebiegu 274000 jeden mi już leje drugi podlewa i będę je wymieniał.
mortens:
Ja mam i40 z tym silnikiem przebieg 97k i w zasadzie od samego początku 2 czujniki parkowania wymieniłem i totalnie nic nie było robione poza standardem ( filtry,olej, klocki hamulcowe). Zaczyna być powoli problem z sprzęgłem ( bierze przy samym dole) a poza tym wszystko OK. ( dojeżdżam nim 5km do pracy) i raz w miesiącu daleka podróż. Dziwie się trochę takim opinią jak powyżej :(
ELETomek:
--- Cytat: "mortens" ---Dziwie się trochę takim opinią jak powyżej :(
--- Koniec cytatu ---
Opinie zwykle wystawiają Ci niezadowoleni. Co do niskiego sprzęgła to zobacz w jakim stanie masz plastikowe ucho pompki sprzęgła. Jest o tym wątek na forum
mortens:
Czy jesteś wstanie podesłać mi link do tego tematu ? I czy jest możliwość zweryfikowania bez kanału :)
Nawigacja
[#] Następna strona