Forum > i40 VF
klapa bagażnika otwieranie z pilota
Rafal_P:
Szanowni forumowicze, takie pytanie. Kombi bez elektrycznej klapy bagażnika, czy po otwarciu klapy pilotem powinna ona odskoczyć? U mnie ona nie odskakuje więc otwarcie pilotem traci sens, skoro i tak muszę naciskać guzik w klapie do jej podniesienia. Dlatego zastanawiam się czy aby u mnie jest ok w tej kwestii i czy to norma to nieodskakiwanie klapy po otwarciu guzikiem na pilocie.
ELETomek:
W moim ix20, czy w i30 gd też nie odskakuje więc to chyba Hyundaiowa norma.
kacluk1987:
Polecam spróbowanie tego wynalazku:) te sprężynki kosztują 14-25zł..
//www.youtube.com/watch?v=h9fZGpLbK_0
Link do aukcji allegro:
sprężynka bagażnika
Rafal_P:
Właśnie o tym myślałem, tylko w świetle nie puszczającego zamka z pilota i nie odskakującej klapy jest to bezużyteczne.
Na co komu ten guzik na pilocie skoro i tak trzeba przyciskiem w klapie bagażnik otwierać?
kamil231987:
Ja właśnie się zastanawiam co z tym zrobić ale w sedanie . Na aliexpress są takie sprężyny ale lipnie by to wyglądało i zamierzam zamontować jakieś siłowniki ale to na wiosnę sobie obadam co i jak . Tutaj filmik jak to robi się w mondeo //www.youtube.com/watch?v=D_YPnyztwVE
[ Dodano: 2019-11-29, 19:24 ]
I tak ogarniam temat na klapy w kombi i sedanie na otwieranie z pilota do końca jak na filmie co podałem wcześniej . Jak tylko ogarnę to zapodam filmik z mojego auta i będę zbierał chętnych na takie mody . Pozdrawiam .
Nawigacja
[#] Następna strona