Forum > i40 VF
[i40 VF] montaż rejestratora / demontaż schowka
Rafal_P:
Witam,
Pytanko takie, chcę zasilanie rejestratora jazdy wpiąć do zapalniczki, jak dostać się do gniazda 12V w schowku konsoli centralnej lub gniazda dla pasażerów z tyłu? W sensie demontażu, żeby niczego nie połamać. Szukałem podobnych tematów, jednak nie znalazłem nic pomocnego. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Mce:
A koniecznie musisz tam się wpinać? Ja podłączyłem do podsufitki. Łatwo się dostałem, sprawnie wszystko schowałem, przewodów prawie wcale nie widać, a i włącza/wyłącza się razem ze stacyjką. W razie czego mogę dokładniej opisać i wrzucić parę fotek :-)
provokator:
Mce do której podsufitki? Do tej z tyłu czy tej większej z przodu przy szybie?
Mce:
Do tej przy szybie. W kostce lampki są dwa przewody z 12V, jeden działa cały czas, ale drugi tylko przy włączonym kluczyku (czyli analogicznie do gniazd zapalniczki). Jest też przewód z masą. Na zdjęciu widok otworu już po zamontowaniu całości (po prawej stronie jest miejsce żeby ukryć wszystko co trzeba. Na drugim zdjęciu widać ile przewodu jest na zewnątrz, a nawet jeszcze mniej bo potem jeszcze częściowo ukryłem za tym plastikiem co jest przy szybie.
provokator:
Extra, dobra robota !!! Jeszce pytanko: czy ta lampka podsufitki demontuje się łatwo - tj. odkręcenie tych wkrętów w schowku na okulary? Czy też są tam jeszcze jakieś dodatkowe ukryte zaczepy?
Nawigacja
[#] Następna strona