Forum > Matrix / ix20

[Matrix] Małe problemy przy odpalaniu

(1/2) > >>

robiks:
Witam.

Od niedługiego czasu mam taki problem.
Rano jak wsiadam do samochodu to odpala dopiero za drugim, trzecim razem. Potem jak jeżdżę i zatrzymam samochód to odpala normalnie. Sekwencja też przełącza się bez problemu. Nie ma różnicy w mocy. Wymieniłem przewody do świec i świece. Nic to nie zmieniło. Nawet jak po pracy wsiadam i odpalam to dopiero za drugim razem odpali. Nie ma mrozu, kable nowe, nie wiem gdzie szukać przyczyny. Podczas jazdy zachowuje się normalnie. Tylko jak postoi parę godzin to tak ma. Może spotkał się ktoś z podobnymi objawami. Bo jak przyjdzie zima i mrozy to może byc jeszcze gorzej.
Każda pomoc mile widziana.

pozdrawiam

nadamus:
masz coś z paliwem ( prawdopodobnie cofka) zrób tak: po kilku godzinach wsiądź do samochodu, przekręć kluczyk (ale nie odpalaj) poczekaj kilka sekund aby załączyła się pompa paliwa, wyłącz zapłon i teraz spróbuj odpalić. jeżeli odpalisz bez problemu tzn że masz problem z pompą lub przewodami (nieszczelności- zapowietrzony układ paliwowy) czyli gdzieś dostaje się powietrze.

robiks:
Wczoraj i dzisiaj próbowałem tak zrobić ale niestety nic to nie daje. Dalej trzeba dwa, trzy razy kręcić żeby odpalił.

ELETomek:
Ja stawiam na jakiś problem z lpg. Rozjechane mapy czy coś. Gazownik powinien pomóc. Tak dumam po lekturze z netu :-D

Zibi.S68:
Ile ma lat akumulator może to jego wina, mam tak w swoim Peugeocie zrobiło się tylko zimniej to już mu się nie chce odpalać. Wspomagam go power bankiem i wtedy pali od kopa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej