Forum > i30 FD

Zimny po nocy nie odpala na PB, na LPG w trybie awaryjnym be

<< < (2/2)

luker9:
Kolego sprawdź jeszcze reduktor gazowy. Brat w Audi A4b5 1.8T przez awarię reduktora miał takie same objawy. Gaz zalewał wtryski i objawy były identyczne jak u Ciebie. Odłącz instalację LPG (zakręć butlę) na kilka dni i poobserwuj. Pomimo tego, że nie jeździł na LPG miał problemy z odpaleniem na benzynie. Dopiero po mechanicznym odłączeniu dopływu gazu problem ustąpił....

adamek:
U mnie w instalacji LPG brak parownika, gaz z butli pod ciśnieniem jest podawany do wtryskiwaczy w kolektorze dolotowym w stanie ciekłym to po pierwsze, po drugie jak pisałem na początku puszczające wtryski gazowe już zostały na samym początku sprawdzone i gaz był spuszczany z układu. A zresztą jakby puszczały to awaryjnie na gazie też by nie odpalił bo w cylindrach za dużo gazu by było.

Tutaj w 99% przyczyną jest brak sygnału na wtryskach benzynowych. Listwa z wtryskami po wyjęciu przy kręceniu w ogóle nie puszcza paliwa, a po podpięciu na krótko zasilania pod wtryski strzelają paliwem bardzo ładnie.
Żeby było ciekawiej od 3 dni auto pali bez problemu, ale nie wydaje mi się aby samo się na stałe naprawiło jeśli wcześniej przez 2 mies za każdym razem był problem z odpaleniem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej