Forum > i30 FD

Sprzęgło nisko bierze czasami ciężko wchodzą biegi

<< < (2/2)

bobekos:
Dobry mechanik ci pomoże, ja bym zaczął od sprawdzenia tego 1 i ew ich podzespołów, może też ale nie musi łożysko oporowe ale to już po wyjęciu skrzyni, sprzęgła itd. Nie chcę straszyć ale i30 mają różne problemy co do przenoszenia napędu :/

wader11:
Hey
U mnie sprzęgło skończyło się  nagle - przy jeździe pod górę po prostu przestał jechać :) wcześniej nie było ślizgania . Fakt że wcześniej wymieniłem wysprzęglik przy 156k , a sprzęgło padło przy 169k . Ale to zależy od stylu jazdy ,koledze się skończyło przy 110k :)

TomSzy:
też tak miałem jak kupiłem auto z przebiegiem 135k, po wymianie kompletnego sprzęgła wszystko w porządku, nie wiem ile czasu poprzedni właściciel tak jeździł. 110k to całkiem sporo, znam przypadki gdzie sprzęgło kończyło się przy przebiegach niecałe 10k  :mrgreen:

pawelgep111:
W moim i30 CRDi sprzęgło wytrzymało 90 tyś. u poprzedniego właściciela dokładnie 85 tyś. Objaw był zawsze ten sam  - sprzęgło brało na samym dole dosłownie trzeba było wbić pedał w podłogę i lekko haczyła jedynka, żadnego ślizgania, szarpania i takich tam. poprzedni właściciel jeździł głównie po Warszawie ja 1/3 miast 2/3 trasa i sprzęgło nie wytrzymało wiele więcej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej