Forum > i40 VF

Brak ogrzewania !!!

(1/1)

presario7:
Witam, dzisiaj przy porannej próbie włączenia ogrzewania odkryłem ciekawą przypadłość. Nawiew od strony kierowcy grzeje ok, środkowy słabiej a od strony kierowcy leci zimne powietrze. Temperatura silnika 89 stopni,  pomóżcie od czego zacząć diagnozę. Kurcze auto mam trzeci miesiąc i już trzecia usterka nic tylko się cieszyć :evil:

presario7:
Wiec tak, sprawa została rozwiązana w banalny sposób. Przeczytałem mnóstwo postów, filmików itp wybór padł na nagrzewnicę może być zakamieniona. Wlałem Prestone radiator flush, efekt mizerny znalazłem filmik gościa który płukał chłodnicę Kamixem do agd
//www.youtube.com/watch?v=WC586sy0HpI
Efekt rewelacyjny, po kilku minutach zaczęło bulgotać w nagrzewnicy powróciło GORĄCE powietrze. Syf jaki wyleciał  
 breja brązowa z drobnymi kamyczkami. Po pięciokrotnym płukaniu (wodą demineralizowaną) chłodnicy dopiero leciała czysta woda. Polecam
Bardzo pomógł mi tester diagnostyczny Delphi z programem Autocom, można zdiagnozować cały układ klimatyzacji łącznie z klapami mieszania powietrza itp

scin10:
Podepnę się pod temat ogrzewania. U mnie z nawiewów po włączeniu ciepłego powietrza "śmierdzi" jakby starą farelką. Co może być?

presario7:
Może grzałka nagrzewnicy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej