Forum > i40 VF
[i40 VF] Ubytek płynu chłodniczego vs klimatyzacja
ELETomek:
A ja napisałem, że nie musi. Choć na pierwszy rzut oka tak się wydaje ;-)
Choć takie pytanie tytułowe wujek google zna. Większość wpisów jednak jest na nie. Przyczyna ubytku musi być inna.
Jednak sprawdź co leci z pod samochód z klimy. Czy jest to czysta woda czy może są tam jakieś ślady płynu. Jedyny trop jaki znalazłem (nagrzewnica).
Kabestan:
Nieszczelność chłodnicy to częsty przypadek i40. Mój w zeszłym roku miał wymienianą. Koszt w ASO około 800 plus 400 wymiana. Koszt na alerogo około 200. Na aledrogo najpopularniejsze aukcje dla i40 to właśnie chłodnica.
Venom:
--- Cytat: "Kabestan" ---Nieszczelność chłodnicy to częsty przypadek i40. Mój w zeszłym roku miał wymienianą. Koszt w ASO około 800 plus 400 wymiana. Koszt na alerogo około 200. Na aledrogo najpopularniejsze aukcje dla i40 to właśnie chłodnica.
--- Koniec cytatu ---
Tak wiem, kupiłem nawet już chłodnice z miesiąc temu bo mi powiedzieli w ASO ze chłodncia jest walnięta. Był ubytek ( klima chodziła) . Tyle tylko ze nagle przestało ubywać i odwołałem wymianę. przelatałem tak 1,5 k km bez ubytku. Uznałem że coś pokręcili .Mam do nich lekki uraz bo kiedyś kazali mi wymieniać dobrą dwumase . Tak czy siak mam chłodnice kupioną więc nie ma problemu. Pytanie natomiast jest ciągle to samo...czemu ubywa tylko przy włączonej klimie ???? To bez sensu .
ELETomek:
Skoro masz walniętą chłodnicę to po co doszukiwać się przyczyn ubytku płynu we włączonej klimatyzacji? Może pracujący wentylator "robi różnicę". Jakieś dodatkowe naprężenia czy wibracje powodują rozszczelnienie.
Nawigacja