Forum > i30 GD
Torque pro - weryfikacja wskazań
gulgulq:
Dzisiejsze spostrzeżenia z wypalania:
- EGR działa mimo wszystko podczas wypalania. Jazda autostradowa z obrotami około 2.2-2.3 tyś obr/min więc dość spokojnie. W drugiej dziesiątce minut wypalania temperatura na Bank 1 Sensor 2 dobijała do 670 stopni, temperatura na Bank 1 Sensor 1 dobijała do 600 stopni. Wtedy własnie uchylał się troszkę EGR na kilka stopni (tak. od 560 stopni na B1S1). Rozumiem to jako jakieś zabezpieczenie by temperatura nie podskoczyła za dużo (dochodziła do 600-610 stopni na B1S1 i spadało do 530-550).
Zastanawiam się czy nie ma jakiś powiązań np. pomiędzy obrotami, ciśnieniem doładowania i żywotnością/oczyszczaniem dpf. Np. jadąc na 4 z obrotami około 4-5 tyś dostajemy ciśnienie na DPF w okolicach 100-120 barów. To jest bardzo dużo i tak sobie myślę że to może być korzystne do samooczyszczania się filtra z popiołów (wypychane są do rury wydechowej). Z drugiej strony uzyskane temp. wypalania są niższe (około 620 stopni) - bo mamy duży przedmuch.
Może ktoś poeksperymentuje i opisze swoje wnioski?
waszek_rmc:
A ciśnienie jakim wskaźnikiem mierzyleś?
gulgulq:
DPFPres
duklo:
Z przepustnica u mnie jest tak samo. Cały czas 12.5 . Nie wiem jak podczas wypalania , muszę poczekać, aż się uaktywni. Dam znać .
Co do wskazań to raczej błąd odczytu jak przy temp. DPF. Po prostu nie czyta w naszych autach tego. Nie ma opcji, żeby przepustnica cały czas była w jednym położeniu.
kornjed:
Według strony torque te prawie niezmienne wskazania z przepustnicy są normalne dla silników diesla.
Zastanawia mnie za to wciąż ten EGR, czy ktoś z i30stką mógłby to u siebie sprawdzić? Czy macie też przy teoretycznie zamkniętym zaworze wartość 4,7 %?
Throttle_Position
--- Cytuj ---You may see a rarely changing reading for Diesel vehicles. This is due to diesel engines not using a traditional 'throttle', but instead control power varying the amount of fuel entering the engine (unlike petrol engines which starve the engine of air(throttle) to control engine speed/power)
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona