Forum > Tucson JM

Błąd P0133 problem czujnik tlenu...

<< < (3/4) > >>

valdi:
Shadows wyżej pisał o szczelności układu wydechowego, a szczególnie złącza elastycznego.
U mnie też pojawiał się co jakieś 500 km, błąd P0133. Przyczyną było właśnie to złącze. Sonda za katem dostawała lewe powietrze, w związku z czym świrowała pierwsza sonda.

arapaho:

--- Cytat: ...kuba... w 10 Grudzień 2023, 10:07:24 ---Podłączałeś jakiś interface diagnostyczny? Prosze o przedstawienie bloku pomiarowego napięcia z sondy albo i obydwu, na zgaszonym silniku a potem o wykres z tych parametrów podczas pracy silnika

--- Koniec cytatu ---

Wiesz co, nie mam takiej możliwości. Mechanik w warsztacie podłaczył kompa i stwierdził że jest OK ale po przejechaniu 60km pokazał się znowu P0133.

Co do łacznika elastycznego to jeszcze nie sprawdzałem ale szukałem po necie i widzę że słabo z dostępnością a jak już jest to razem z całym kawałkiem wydechu po obu stronach w jakichś kosmicznych pieniądzach .  Czy w naszym modelu nie ma możliwości wymiany samego łącznika ?

...kuba...:

--- Cytat: arapaho w 10 Grudzień 2023, 21:57:33 ---Co do łacznika elastycznego to jeszcze nie sprawdzałem ale szukałem po necie i widzę że słabo z dostępnością a jak już jest to razem z całym kawałkiem wydechu po obu stronach w jakichś kosmicznych pieniądzach .  Czy w naszym modelu nie ma możliwości wymiany samego łącznika ?

--- Koniec cytatu ---
Eee... łącznik elastyczny wydechu wymienia się na uniwersalny poprzez wycięcie starego i wspawanie nowego - mierzysz długość łącznika, średnicę, wzrokowo oceniasz jak jest zbudowany i dobierasz koszt 30-40zł + wymiana.

arapaho:
I tak własnie zamierzam zrobić !

MIKU:
Jak już będziecie mieć dość błędu P0133 i wymieniania bez skutku kolejnych części, to oferuję możliwość programowego wyłączenia błędu P0133. Zabieg w 100% skuteczny, bezpieczny i jego koszt jest mniejszy niż cena dobrej sondy. W razie potrzeby zapraszam :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej