Autor Wątek: [Getz] Kasowanie błędów  (Przeczytany 5127 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mały Budda2207

• Giełda
Kasowanie błędów
« dnia: 16 Sierpień 2019, 21:01:43 »
Jaki bezpiecznik odpowiedzialny jest za możliwość kasowania błędów, zwłaszcza kontrolki Check Engine? Uprzedzę: mam kabel do podłączenia do komputera, ale nie łączy mi się z laptopem. Szukam więc prostszej metody kasowania/restartowania komputera auta, bez konieczność odłączania akumulatora.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 21:47:40 przez Brt »

Online robaszek127

• Giełda
Kasowanie błędów
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpień 2019, 21:55:10 »
W komorze silnik w skrzynce bezpieczników masz te różowe kwadratowe bezpieczniki. Ten od ecu wyjmuje się na ok 10min i niema błędów. Sam miałem elm na kabelku ale teraz kupiłem za 19zł na podczerwień i świetnie łączy się z telefonem.

Offline Q_Nick

• Giełda
Kasowanie błędów
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpień 2019, 14:42:08 »
Raczej Bluetooth lub WiFi, nie ma czegoś takiego na podczerwień ;) Ja mam właśnie takiego ELM327 i łączę się z nim po BT. Używam aplikacji Piston (na Androida) i kasowanie błędów działa bez problemu (przynajmniej błędów związanych z katalizatorem i wypadaniem zapłonu)

Offline MktR

• Giełda
Kasowanie błędów
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Sierpień 2019, 18:02:39 »
(przynajmniej błędów związanych z katalizatorem i wypadaniem zapłonu)

Na katalizator polecam za ok. 20zł emulator sondy lambda. Tylko nie prosty bo na prostym też mi wywalało błąd, a kątowy mosiężny. Od roku jeżdżę i zero błędów i tej denerwującej kontrolki check.

Offline Q_Nick

• Giełda
Kasowanie błędów
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Sierpień 2019, 21:27:00 »
Nie potrzebuję, te błędy się pojawiają przy jeździe na zbyt niskich obrotach (1500rpm) i zimnej pogodzie. Wystarczy trzymać obroty i nie męczyć silnika ;)