Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

LPG do nowego auta na gwarancji

(1/2) > >>

lukasz.zst:
Jak jest w Hyundaiu czy traci sie gwarancje na całe auto czy tylko na silniki
Czy ktoś montował LPG do nowego auta prosto z salonu .
Chce kupić Hyundaia Elantra 1.6 MPI z Automatem plus LPG

nadamus:
popytaj w salonie. oficjalnie - nie można ale... czasami dealerzy sami montują instalacje i dają na nią gwarancję pod warunkiem że bedziesz u nich ją serwisował (to tzw. gwarancja dealerska) ; jeżeli coś się bedzie działo z samochodem nie związanego z lpg (np pociekną amorki) to naprawią bez łaski. jezeli jednak coś się stanie z winy lpg (np wypalone zawory) to ... najczęsciej umywają ręce.

mic1986:
tutaj małe info jak to może ewentualnie wyglądać.

https://moto.wp.pl/instalacja-lpg-teraz-takze-dla-aut-na-gwarancji-6277917844793473a

ale zdecydowanie polecam podpytać dilerów (kilku, bo każdy ma swoje możliwości) jeśli dopiero planujesz zakup samochodu z salonu.

pozdrawiam.

Arni71:
Generalnie nie wiem jak to jest u polskich dealerów i ogólnie na świecie z nowymi silnikami ale ja kupiłem Tucsona 2.0 2009 rok który wyjechał z salonu z instalacją gazową, nawet książeczka serwisowa instalacji LOVATO ma oryginalne logo HYUNDAI.
Zakładam że jest możliwość zamontowania instalacji, jeśli jest w ofercie dealera i nie powinni robić problemów z gwarancją w takim wypadku. Jest tylko ryzyko że salon zabezpieczy sterownik i wymusi tym samym serwisowanie tylko i wyłącznie u nich.

Czajen:
Zależy jaki konkretnie model Hyundaia i silnik, pod niektóre fabryczną instalacją jest BRC.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej