Forum > i30 FD

Gaśnie na włączonej klimatyzacji

<< < (2/2)

Zibi.S68:
podłącz pod komputer jak nie chce zapalić jak sugeruje Tomek, mnie też nie podawał żadnych błędów a wydawało mi się że coś powinno zostać w pamięci. Bo tak to można z grzebać cały samochód wydać sporo kasy a i tak efektu nie będzie.

bobekos:
Ja nie mam komputera do auta, może coś polecicie?

maxell:

--- Cytat: "bobekos" ---Hej ja mam co jakieś 2 mc może dłużej problem z odpalaniem na ciepłym silniku. Pod kompem nic nie było widać jak kiedyś to badalem z mechanikiem... Skomplikowana jest wymiana tego czujnika wału?
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie czujnik jest od spodu po lewej stojąc przodem do komory silnika. Tak czy tak trzeba zanurkować pod auto. Ja trochę się boję wchodzić pod niego stojącego na zwykłym lewarku. Jedna śrubka i wtyczka, każdy średnio ogarnięty sam go sobie wymieni.

Piotras85:
Często się zdarza że jak czujnik położenia wału jest uszkodzony to podczas odpalania nie podnosi się wskazówka od obrotomierza i wtedy auto nie zapala. Może zwróć na to uwagę.

maxell:
Problem rozwiązany. Nie była to wina czujnika położenia wału, ale też go wymieniłem, a pompa paliwa zdychała po prostu aż w końcu padła całkowicie. Po wymianie problem zniknął.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej