Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Regulacja instalacji Prins
Piotrek50501:
Witam,
Posiadam instalacje gazową Prins w SantaFe z 2001r z silnikiem 2.0 16V 136km. Problem polega na tym, że wyczyściłem parownik i wymieniłem filtry. Po podłączeniu ponownie akumulatora i odpaleniu silnik gaśnie na LPG na biegu jałowym. Po jakimś czasie przestał gasnąć tylko co jakiś czas przerywa, np jadę ok 100km/h i co jakies 10-20s czuc takie szarpanie jakby był odcinany gaz. Mogę to jakoś zdjagnozować? Na benzynie wszystko działa dobrze. W załączeniu zdjecia sterownika, włącznika i tabliczki z informacjami o instalacji. Da się coś z tym zrobić? Dodatkowo wczoraj odłączyłem akumulator i podłączyłem i problem z gaśnieciem na biegu jałowym znów się pojawił
nadamus:
sam nic nie zrobisz- potrzebny jest komputer aby ustawić instalację. rozjechały się (a raczej powróciły fabryczne) ustawienia sterownika lpg. podjedź do gazownika który specjalizuje się w instalkach prins (choć tego jest mało w PL)
Piotrek50501:
To jest instalacja III generacji. Bede szukal gazownika. Jesli bym nie znalazl to jest sens zmienic instalacje na IV generacje? Np na Staga
nadamus:
jak najbardziej ale też możesz zmienić sam sterownik (bedzie taniej). najbliżej warsztat prinsa masz w gdańsku (jeżeli jesteś z olsztyna) i w warszawie wiec nawet jest wskazane aby zmienić.
Piotrek50501:
Chyba wolalbym wymienic w razie W by nie jezdzic taki kawal drogi na regulacje. Czy Stag 400 bylby dobry do tego auta? Musialbym wymienic cala elektronike kupic wtryski i nowy parownik? Czy o czyms zapomnialem?
Nawigacja
[#] Następna strona