Witam wszystkich, mój rocznik 11 rej w 2012
a wygląda to dobrze:) ślady powierzchownej rdzy mam tylko z tyłu na belce, śruby osłony termicznej wydechu i samym wydechu końcówka ALE jednak będę robił zabezpieczenie metodą AMATORA czyli:
1. drucik i sprężone powietrze mam w obydwu drzwiach tylnych tyle brudu błota i kurzu że po myciu możliwe że woda stoi, dlatego muszę otworzyć drzwi i lekko odsłonic uszczelkę i poczekać 2-3minuty ok. 20-30 kropel samo zlatuje wiec tutaj zakupie WOSK z sondą alby po psikać myśle że 2 puszki po 500ml lub jedna duża 700ml wystarczy ( na 4 drzwi ) np FLUID FILM AS-R.
2. KLAPA BAGAŻNIKA -( podczas wymiany oświetlenia rej zauważyłem) jest po prostu Goło od wewnętrzej strony klapy pomijając ilość spinek trzeba zrobić twardy wosk taki ktory nie zalepi mi odpływów ale też podczas nakładania nie będzie się lał na głowę muszę to zrobić z głową.
Jak będzie twardy i ładny kolor to popsikam też maskę silnika Fertan Prevax
3. Nadkola chyba zostawie bo trzeba 4 razy podnieść auto na podnośniku zdjąć osłony z nadkoli i złożyć a Bitexu czarnego nie chce, białe auto ;-) możliwe że na podczas wymiany opon sprawdzę stan.
Na jesieni i tak muszę wyglinkować auto z pyłu metalu z kominów robią się rdzawe plamki
Czekam na wasze opinie i pomysły.