Forum > Matrix / ix20
zabezpieczenie podwozia ix20
nadamus:
podczas konserwacji odkryłem ... czarną dziurę w progu (z obu stron, przy tylnym kole). Jest co prawda zasłonięte plastikiem ale nadal to dziura. z jakiego powodu jest- nie wiem ale wygląda na potencjalne miejsce do gromadzenia brudu i wody w progu. trzeba to koniecznie zabezpieczyć czyli zatkać bo za kilka lat są gwarantowane kłopoty z progami .
Kudłaty_1975:
Dziwnie to wygląda i w sumie racja, że to trochę niepokojące. Nadamus, auto w Twoich rękach od nowości????
nadamus:
tak-odebrałem w czerwcu z salonu
Kudłaty_1975:
Skoro tak to zrobiła fabryka to chyba tak powinno zostać. Być może, że w przypadku zamknięcia/zaślepienia tego "otworu" będzie słabszy odpływ lub wentylacja, może to dłużej schnąć, co w konsekwencji doprowadzi do wygnicia progu. Ja bym to woskiem do profili zamkniętych dobrze zabezpieczył i zmontował tak jak było. Nie wiem jak we wcześniejszych egzemplarzach to było zrobione, ale kumpela ma z 2010 roku ix20 i nic niepokojącego się tam nie dzieje. Przynajmniej z zewnątrz :roll:
nadamus:
raczej wynika to z oszczędności producenta. ogólnie zabezpieczenie ix20 jest co najmniej do poprawy.
Nawigacja
[#] Następna strona