Forum > Matrix / ix20
[ix20] Ładowanie przez usb albo za pomocą gniazda zapalniczk
endriu:
--- Cytat: "Pooky1978" ---Wczoraj siadłam i to posprawdzałam.
Moim zdaniem telefon Lumię na micro usb ładuje. Ale iPhona już nie, jest komunikat: reading error. Czyli pewnie zbyt niskie napięcie.
Mechanik podejrzewa jeszcze że to może być wina bezpiecznika przy wentylatorze (osobny wątek). Jak zostanie naprawiony to wtedy sprawdzę.
--- Koniec cytatu ---
Witam
według mojej wiedzy przez port usb nie naładujesz telefonu (małe napięcie ) możesz go tylko podtrzymać . Jeżeli chcesz ładować telefon w aucie to są dwa wyjścia .
1- zakupić przetwornice
2- zakupić ładowarkę do tel. pod zapalniczkę (tańsza wersja )
Ja mam tę tańszą wersję i naprawdę ładuje , włączona nawigacja , yanosik w tle i bluetooth połączone z autem i jadę np. w góry i nie żadnego problemu :-)
kri$:
Na porcie USB w ix20 jest max 0,5A, nie każdy sprzęt będzie się ładował.
Ktoś wcześniej pisał, że wcześniej działało, a była później aktualizacja na telefon?
Pooky1978:
Fakt, działało. W między czasie była aktualizacja telefonu.
Więc wniosek taki że iPhona nie naładuje żadnym sposobem? Ani przez usb ani przez gniazdo zapalniczki? A co z przetwornicą? Coś pomogłaby, jaka dokładnie?
endriu - jaką masz dokładnie ładowarkę tel. pod gniazdo zapalniczkę? No i pytanie jaki telefon :-)
ELETomek:
Kup ładowarkę dedykowaną pod Iphone i powinno śmigać. Np coś takiego: DEVIA Smart MFI 2xUSB white 2.4A. Ja mam jakąś zwykłą ładowarkę "no name" i wszelkiego rodzaju samsungi obsługuje
Pooky1978:
A takie coś przeszłoby: https://allegro.pl/oferta/baseus-ladowarka-qi-uchwyt-indukcyjna-iphone-8-x-7222482700
Nawigacja
[#] Następna strona