Forum > Lantra

[Lantra J1] Jaki silnik do lantry ?

<< < (2/5) > >>

antek1122:
No właśnie bo patrzyłem na allegro i wszystkie są do j2 a ja potrzebuję do j1 ;/ tak że proszę o dalsze odpowiedzi :)
chyba że doradzicie mi czy może warto zrobić ten silnik ? Gość zwrócił mi połowe za silnik i powiedział żebym silnik wywalił na złom to mi się zwróci za całość. Nie bede miał tak to problemu z wyciąganiem i wysyłaniem silnika. Kopci na siwo czy też niebiesko troche śmierdzi z wydechu no i ubywa oleju. Moc ma i ładnie przyspiesza silnik chodzi równo. Może remont lepiej mu zrobić ?

gacus2004:
Najlepiej wyremontuj ten na którym do tej pory jeżdziłeś,kupując następny używany nieznasz faktycznego przebiegu i ryzykujesz ponownie że na minę się władujesz.

antek1122:
No dobra to od czego zacząć? Uszczelniacze zaworowe ? bez zdejmowania głowicy ? I jak to nie pomoże to dopiero rozbierać ? Masła pod korkiem nie mam w płynie chłodniczym nic nie pływa i nie ubywa.

esox:
głowice sciepac zmienic pierscienie potem cała głowica do przeglądu uszczelniacze szczelnosc planowanie itp

antek1122:
Generalnego remontu jak na razie to mi się nie opłaca robić. Wyniesie mnie to pewnie ponad tysiąc złotych. Jak na razie chce zmniejszyć spalanie oleju :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej