Autor Wątek: [i20 GB] [i20 GB] Halogeny przednie/DRL i co tam jeszcze jest stosowa  (Przeczytany 4021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pat

• HKP
  • **
Witam, mam następujące pytanie, mianowicie w i20 w zależności od wersji w zderzaku na dole montowane są różne halogeny/światła jak zwał tak zwał. Mam u siebie wersję z soczewka, doświetlaniem zakrętów i DRL w lampie przedniej (głównej), co za tym idzie jaką wersję lamp pod spodem powinienem mieć w swojej wersji.

Poszukałem troche i znalazłem 3 rodzaje tej że lampy z takimi oznaczeniami:
1. 92202-c8000 -  lampa na 1 żarówkę (H8) - czyli jest tu tylko halogen i wydaje mi się że taka powinienem mieć u siebie.
2. 92202-c8100 - lampa na 1 żarówkę (P21) - wersja z DRL ale bez halogenów przednich ?
3. 92202-c8200 - lampa na 2 żarówki (H8 i P21?) czy dobrze rozumiem że to dla wersji z DRL w tej lampie + halogen ?

Chciałbym wiedzieć co u siebie kupić i zamontować bo niestety po przejrzeniu okazuje się że mam z każdej strony co innego i nie do końca chyba pasuje. Strona pasażera 1 żarówka P21 nie świeci, po stronie kierowcy 2 żarówki H8 i P21 świeci jedna jako halogen. Chce przywrócić to wszystko do oryginału. Jeśli ktoś może pomóc  będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Patryk
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2020, 13:49:02 przez Brt »

Offline Pat

• HKP
  • **
[i20 GB] Halogeny przednie/DRL i co tam jeszcze jest stosowane
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipiec 2019, 19:20:20 »
Nikt nic nie podpowie ? każde uwagi będą mile widziane, bo naprawdę  nie wiem co powinienem zastosować ? Czy zamienniki reflektorów DEPO są dobrej jakości czy lepiej tylko oryginał ?