Forum > i20

[i20 PB] Felgi do i20 2009 rok

(1/2) > >>

Miesku:
Panowie
Prosze doradzic od jakich aut podejda felgi fo i20 z 2009 roku? Szukam od pazdziernika orginalnych i nie ma nic. Moga byc stalowe lub alu. 14/15/16 cali.

Wiele osob mowi ze od i10 pasuja ale tak nie jest. Kupilem komplet i niestety opieraja sie na zaciskach od hamulcow a dystansow nie chce.

Dzieki

de_assis:
Jak nie ma nic? Ani nowych, ani używanych?
Chyba z dwa lata podchodziłem do tematu felg  :-P  Po prostu co wymiana się zbliżała to mi to chodziło po głowie, bo ceny wymian rosły itp. W końcu na jesieni się zmobilizowałem, a że nie bardzo się na tym znam po prostu na allegro i olx szukałem konkretnie do i20 2009 z Indii jaki mam. Kupiłem to: https://www.olx.pl/oferta/getz-i10-picanto-i-i-ii-5jx14-4x100-et46-wysylka-gratis-CID5-IDrguYL.html

Gość wydał się rzetelny, coś go tam podpytalem to nawet odpisał, na allegro też ma konto i raczej dobre opinie i zaryzykowałem no i przyszły ładne, nie mogę narzekać, jak mi zimowki na nie wrzucali gumiarz nic nie mówił że krzywe albo co. Nie ogarniałem tematu ale wolałem zaryzykować kupno na odległość bo niby w okolicy mam dwa punkty z felgami ale goście cwaniaczki niedługo to by cokolwiek wcisnęli co tam mają jak by okazja się im nadarzyła, a tu było jawne, że cztery ładne do i20 to wziąłem choć obawy miałem.

Wpisałem teraz to są oferty nowe i uzywane do i20, choć wiadome nie wiadomo jaki to jest stan używanych, a nowe to znowu cena wysoka. Jak chcesz.

ELETomek:

--- Cytat: "Miesku" ---Wiele osob mowi ze od i10 pasuja ale tak nie jest. Kupilem komplet i niestety opieraja sie na zaciskach od hamulcow a dystansow nie chce.
--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie powinny pasować od i10 jeśli są to 14". Może masz jakieś inne (większe) tarcze hamulcowe. Chyba masz jakieś felgi pasujące do Twojego auta. Spisz rozmiar, zmierz otwór centralny i takich szukaj.

Miesku:
Auto standard. Felgi mam 16tki a chce wlasnie 14tki lub 15tki do zimowek. Kola zimowki do i10 prosto z salonu kupione i do i20 nie podeszly a dystansow nie chce stosowac a pozatym inny rozmiar opon takze bez sensu.

Porpostu chcialem zapytac czy ktos moze zalozyc z innego auta poniewaz jak sprawdzam w necie to najednej stronie takie dane... na innej inne.

A jak juz ktos pisze ze pasuja do getz/ i10/ i20 to omijam bo wiem ze nie pasuje.... :(  

Mieszkam w UK, z allegro nie chca wyslac....

ELETomek:

--- Cytat: "Miesku" ---Auto standard. Felgi mam 16tki
--- Koniec cytatu ---

Z tego co na szybko udało mi się wygiglać to w i20 2009r 1.4 (265mm) są inne hamulce niż w 1.2 (256mm). Różnica w średnicy tarcz to 9mm, nie dużo ale może wystarczy żeby felga nie pasowała. Musisz szukać felg 15-16 cali.  Tzn tak na mój mały rozumek.

Z drugiej strony to po co Ci zimówki w UK? Ja bym sobie sprawił jakieś Goodyear 4seasons na te 16tki ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej